I et af de mest betydningsfulde år for olie- og shippingindustrien oplevede Monjasa Holding A/S en stigning i volumen på 10% og forbedrede samtidig driften markant.

Nye svovlkrav medførte større krav til leverandørerne

I de senere år har Monjasa fokuseret på at gå forrest i en mere kompliceret industri med hurtigt voksende krav fra maritime myndigheder og kunder. De investeringer som Monjasa har foretaget blev sat på prøve op til indførelsen af IMO 2020, som medførte nye lov- og kvalitetskrav i forbindelse med den globale sænkelse af svovlgrænsen for skibsbrændstof.

Monjasa har fra begyndelsen haft ét erklæret mål frem mod IMO 2020: At sikre kunderne den mest gnidningsløse overgang til de nye brændstoffer. For at løse den opgave valgte Monjasa at tage et større ansvar for at etablere den maritime logistik omkring levereringerne og udbygge rådgiverrollen over for samarbjedsspartnere i forhold til de nye produkter og tekniske krav.

(Foto: PR)

Årsrapprten for 2019 viser en stigning i omsætningen til DKK 15 mia. (DKK 14,3 mia.), resultat før renter og skat på DKK 246 mio. (DKK 57 mio.) samt et nettoresultat på DKK 180 mio. (DKK 34 mio.).

Den samlede volumen blev øget med 10% til 4,5 mio. tons (4.1 mio. tons), hvor aktiviteterne i Nord- og Mellemamerika viste en stigning på 35% til i alt 1,15 mio tons.

Group CEO, Anders Østergaard:

“Vi er stolte af at kunne fremlægge nogle meget solide resultater for 2019. Det har været et specielt år som ledte frem til en af de største ændringer i shippingindustrien siden kul blev udskiftet med olie som drivmiddel for 100 år siden. For Monjasa betød den længe ventede overgang til mere miljøvenlige brændstoffer, at vores leverandørrolle og adgang til produkter fik afgørende betydning for mange maritime virksomheder.

På tværs af vores leverandører, olieterminaler og flåde af tankskibe har vi har forberedt os meget grundigt på IMO 2020. Monjasa indtog dermed en stærk position til at agere og løse de udfordringer som opstod på grund af de meget omskiftelige markeder. Resultatet blev en større efterspørgsel på vores produkter, services og viden, og dermed en vellykket overgangsperiode for vores kunder.”

Nye kreditaftaler for DKK 1,1 mia.

I løbet af 2019 var Monjasa desuden glad for at kunne tilknytte yderligere fire trade finance banker til den eksisterende gruppe af finansielle partnere. Med yderligere DKK 1,1 mia. i tilgængelig arbejdskapital sikrede Monjasa sig passende finansiering til at fortsætte udviklingen af sine aktiviteter i 2020 og fremefter.

Årsrapporten for 2019 viser samtidig en høj soliditetsgrad på 29% og en egenkapital på DKK 919 mio., hvilket positionerer Monjasa blandt de stærkest funderede bunkervirksomheder globalt.

https://demezamode.dk/

Fortrøstningsfuld for 2020

Med den nuværende udvikling af Covid-19 pandemien, forventes 2020 at blive endnu et udfordrende år for alle stort set alle brancher, inklusiv den maritime. I kraft af Monjasas solide position blandt verdens 10 største leverandører af skibsbrændstof, er ledelsen dog fortrøstningsfuld omkring fremtiden og Monjasas fortsatte udvikling som sikker havn for nye og loyale kunder i 2020.

Om Monjasa

Monjasa er en global virksomhed som beskæftiger sig med oliehandel og shippingaktiviteter. Vores kerneforretning består af salg, køb og levering af skibsbrændstof, drift af olieterminaler og rederivirksomhed. Med en flåde bestående af 19 tankskibe, 2 olieterminaler og med 10 globale kontorer er vi til stede i alle større tidszoner. Vi er certificerede i henhold til ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 og OHSAS 18001:2007 og alle vores olieprodukter lever op til de seneste specifikationer i ISO 8217. Monjasa Gruppen beskæftiger i alt 500+ ansatte fordelt på skibe og kontorer.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer