Når man siger Monjasa tænker de fleste nok på velklædte unge mennesker, der i et hektisk arbejdsmiljø trader olie i store mængder. Det er da også en del af virksomheden, men i domicilet på Strevelinsvej findes også mange andre funktioner.

Der er smil og højt humør, selvom der kun er halv bemanding. Corona sætter stadigvæk sine begrænsninger for kontoret hos Monjasa, men den gode stemning er stadig kernen i virksomheden. Christina Dyrvig Nielsen, Senior HR Business Partner og rekrutteringsansvarlig i Monjasa kommer med et stort smil ned af trappen for at hente mig i foyeren. Vi finder en kop kaffe og tager plads i et mødelokale. I det åbne kontormiljø finder man Christinas base – men også en base der ikke bliver brugt hele året rundt, for normalt har Christina mange rejsedage. Men også det har Corona sat en stopper for.

Monjasa som arbejdsplads: Dedikation og fællesskab

Kontoret på Strevelinsvej rummer mange forskellige funktioner for Monjasa som virksomhed. Det er med til at skabe et dynamisk miljø, hvor der ikke er langt fra tanke til handling og fra idé til virkelighed. Det er noget af det Christina Dyrvig Nielsen sætter stor pris på.

– Monjasa er en meget flad organisation. Vi er en meget uformel organisation, hvor omgangstonen er meget fri. Når man kigger på os ved første øjekast ligner det måske noget andet, fordi vi har vores dresscode, men man finder hurtigt ud af, at vi er meget uformelle i vores dagligdag, fortæller Christina og fortsætter:

– Det arbejdsmiljø kommer sig nok også af, at vi har en meget lav gennemsnitsalder. Lige nu har vi en gennemsnitsalder på blot 35 år. Men den lave gennemsnitsalder er i høj grad på grund af vores trainee-program, hvor de kommer ind og er i start-20’erne. Lige nu, for eksempel, er vi ude efter 12 nye trainees globalt, hvoraf tre eller fire af dem skal sidde her på kontoret.

Men selvom der er en lav gennemsnitsalder, så er det ikke et parameter for Christina og hendes kollegaer i HR – næsten tværtimod. De vil gerne have en arbejdsplads med masser af diversitet, hvor der er plads til alle de der kan og vil arbejde i organisationen. For eksempel har Monjasa ansat 40 forskellige nationaliteter på tværs af deres 10 kontorer.

– Jeg synes, at det kendetegnende for Monjasa er, at vi er samlet om at gå op i vores arbejde. Vi er alle sammen super dedikerede omkring det. Men dermed ikke sagt, at vi arbejder 24/7, som mange måske har en idé om. Jo, der er nogen her der arbejder meget, men vi har også mange der har et helt almindeligt 8-16 job.

Smile and Joy er en af de værdier virksomheden er bygget på. Det er en værdi der betyder meget for Christina og de andre på kontoret.

– Man skal ikke være alt for selvhøjtidelig her. Vi er selvfølgelig yderst professionelle, men der skal være plads til at have det sjovt imens man er på arbejde. Vi smiler og griner meget her, fortæller hun

Netop det billede var også det indtryk jeg havde, da jeg i august sidste år besøgte General Manager hos Monjasa, Ulrik Østergaard. For selvom Ulrik sidder i den øverste ledelse, så var der plads til en masse jokes og kommentarer i hans retning.

Læs historien om den lokale dreng, der nu er i ledelsen hos Monjasa, her:

Værdierne er afgørende i rekrutteringen

En af værdierne er allerede nævnt: smile and joy, men det er blot en af flere. Selvom det kan lyde en kende klichéagtigt, så er det afgørende for Christina når hun ansætter, at kandidaterne kan se sig selv arbejde under de værdier, som virksomheder er bygget på.

– Det handler meget om at finde den rigtige profil, der passer med værdierne. Vi arbejder ud fra respekt, at man er ambitiøs, at man er nysgerrig – og så det her smile and joy. Kan man identificere sig med de værdier, så kommer man helt sikkert til at have det godt her hos os, fortæller Christina.

– Vi kigger selvfølgelig også på CV og erfaring, men har de den rigtige indstilling, så kan vi godt fylde faglig viden på, slår hun fast.

Monjasa er meget mere end trading

Vi har allerede været lidt inde på det, men i domicilet på Strevelinsvej har Monjasa ansat mange funktioner. Der er ansat alt fra traderne, som de fleste forbinder virksomheden med, til IT, finans og HR. Så der er mulighed for mange typer for at få et job hos Monjasa – og når de kigger efter nye kandidater, så gør de det gerne i området omkring Fredericia.

– Hvis jeg skal ansætte eksempelvis en bogholder, så ser jeg gerne , at de bor i lokalområdet. Det gør bare, at det også holder lidt bedre i længden. Men vi er en stor arbejdsplads, lige her i Fredericia. Vi vil rigtig gerne ansætte lokale – og vi er mere end traderne, der er mange funktioner i helt almindelige arbejdstider, forklarer Christina.

– Selvom vi er globale, så ligger de fleste af vores funktioner her i Fredericia. Vi vokser stadig, så der er en naturlig vækst i medarbejdere på alle kontorer – også her i Fredericia. Vi har også en naturlig udskiftning, men generelt er Monjasa en virksomhed hvor folk er i mange år. Det tror jeg i høj grad skyldes de værdier vi arbejder efter, fortsætter hun.

Lokal arbejdsplads i Fredericia – men også global virksomhed med mange muligheder

Selvom lokalerne er placeret i Fredericia, så er Monjasa en global virksomhed – på flere måder. Der er mulighed for at komme ud i verden, men bare i dagligdagen mærker man, at det er en global virksomhed, fortæller Christina.

– Det med at komme ud handler også om hvad folk gerne vil. Vi har en udveksling af medarbejdere på tværs at vores kontorer, blandt andet har vi haft folk fra både finans, IT og HR i Panama for at hjælpe i en periode. Så er der mulighed for, at man kan komme ud – også i backofficefunktionerne, forklarer hun.

– Der var engang en ung medarbejder der sagde til mig, at mange virksomheder siger de er globale. Det mærker man virkelig her, for hver dag taler man med sine kollegaer i de andre lande i løbet af dagen. Så man mærker det her. Det er ikke bare noget vi siger vi er, lyder det fra Christina.

Monjasa Oil & Shipping Trainee-programme bygger fremtidens talenter

I Danmark findes der ikke en uddannelse til at være  trader. Derfor har Monjasa besluttet at tage sagen i egen hånd og sammensat et trainee-program, der udvikler fremtidens talenter indenfor deres branche. Uddannelsen starter med en fælles teambuilding i Danmark, men ellers har de forskellige trainees en base, hvorfra deres uddannelse foregår – men undervejs i programmet kommer de to gange i tre måneders rotation til et andet kontor. Desuden er de alle tilknyttet Danish Shipping Academy’s Commercial Shipping Programme i Danmark, hvor de får mulighed for at opbygge teoretisk viden og netværke med andre i branchen.

– Der er flere ting i rotationen. For det første ville vi gerne lave et attraktivt program. Det at vi har et internationalt program fra starten, det er afgørende. Her har vi valgt, at allerede imens man er trainee kommer man ud, forklarer Christina og fortsætter:

– Så er det også fordi vi satte os ned for at finde ud af hvordan man laver den mest komplette trader. Det handler om at kende nogen internt – personal business, som vi arbejder meget med både internt og eksternt. At få opbygget et internt netværk til de andre tradere rundt omkring. Det er også for at give dem indsigt i forskellige typer af kulturer og markeder vi har  rundt om i verden. Det at de ser og får opbygget netværk, og får indblik i forskellige markeder og kulturer, det gør at vi kan se når de er færdige, at de er godt klædt på.

– Vi kigger efter nogle unge mennesker, der har et højt drive og brænder for det her med at være en god købmand. Det er tit de folk vi tager ind som gode tradere er dem der har solgt et par sko i fritiden. Man skal være en god købmand og ikke være bange for at tage telefonen og ringe ud, fortæller Christina.

Tiden løb stærkt, pludselig var den afsatte time gået – og Christina skulle videre til næste møde i kalenderen. Hun kommer lige fra introduktionsevent for de kommende trainees, der starter i slutningen af august. Hvis man kunne tænke sig at søge ind som trainee ved Monjasa foregår det i december med start fra august året efter.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer