Hvis du har set Mona Frankby i bybilledet de sidste par år, er det fordi hun har uddannet sig til eventkoordinator. Til hendes fagprøve tog hun en del af “Hyggebyen” med som vi kender fra J.B. Nielsens Plads.

Vi møder Mona Frankby på Kurt’s Kaffebar, hun er netop blevet færdiguddannet som Eventkoordinator, en uddannelse som hun har taget hos Fredericia Kommune.

Mona startede på uddannelsen som Eventkoordinator den 1. feb 2017 og her to år efter med 10 uger på skole og virke hos Fredericia Shopping, VisitLillebælt og Madsby Parken, er hun færdiguddannet. Uddannelsen bød på de tre forskellig ophold og der er da bestemt nogle aktiviteter og events som Mona er særdeles glad for.

Hyggebyen på J.B Nielsens Plads

Etableringen af Hyggebyen på J.B Nielsens Plads.

Det kom lidt som en overraskelse, da Mona blev projektleder og eventkoordinator på aktiviteterne på J.P. Nielsens Plads. Sammen med kollegaerne i VisitLillebælt blev Hyggebyen etableret med de små huse, hegn, rullegræs, borde og bænke med rød/hvide ternede duge.

Hyggebyen på J.B. Nielsens Plads. Foto: Mona Frankby

“Jeg var glad for, at det var mine ideer, der blev brugt, og jeg selv var med til at føre det ud i livet. Det var ideen om at skabe en lille hyggelig oase både for turisterne fra krydstogtskibene og for fredericianerne. Tankerne var at skabe en god forbindelse fra havnen til midtbyen, for at få gæsterne fra krydstogtskibene den rigtige vej ind til at shoppe i byen. Det gav en anderledes vinkel, at det var i system og ikke bare var hvide pavilloner. Det gav både et flow over pladsen og så var der tid til at hygge med familien for fredericianerne også”, siger Mona.

I alle faserne af projektledelsen af Hyggebyen roser Mona sine kollegaer fra VisitLillebælt og siger, at hun ikke kunne have gjort det uden dem.

“Jeg kunne sammen med mine kollegaerne få æren for projektet, det er noget af det jeg vil huske tilbage på ved uddannelsen”, siger Mona.

Fagprøven

Til fagprøven havde Mona taget et stykke af Hyggebyen med til Innovationsfabrikken, hvor hun skulle til eksamen, for at vise hvad hun havde lært på de to år som eventkoordinatorelev.

Mona Frankby til fagprøve på Innovationsfabrikken

“Husene vi brugte til Hyggebyen var for store til at kunne komme ind af dørene på Innovationsfabrikken, så der måtte bygges et nyt og lidt mindre hus. Men her rullede jeg også græsset ud og satte hegn op, jeg havde borde og bænke med og de ternede duge”, siger Mona.

Mona bestod fagprøven og kan nu kalde sig Eventkoordinator, hun har allerede været til den første jobsamtale i nærheden af Fredericia. Til prøven blev hun bedømt af Mette Schumacher som er Citychef i Kolding og Mette Kronborg fra Innovationsfabrikken, de fandt også hyggen ved projektet og synes det var en anderledes opgave, fordi det var en hel event.

Ved tiden hos Madsbyparken er Mona mest stolt over udviklingen af klovneløbet som er en aktivitet for hele familien, hvor man samler penge ind til Danske Hospitals Klovne.

I uddannelsen lærer man en masse om koordinering, projektstyring, ledelse, sikkerhed og brand.

Minigolf i Hyggebyen. Foto: Mona Frankby

“Man skal kunne holde tungen lige i munden og klare pressede situationer med et smil på læben som eventkoordinater. Jeg har udviklet mig i alle tre organisationer både fagligt og også personligt. Det er rejse uden lige, man bliver bedre og stærkere til tingene hele tiden, det var også fedt at være med på julebyen og være en del af af det” siger Mona om uddannelsen.

Fremtiden

Selvom Mona er indehaver af Cocktail i Prinsessegade, så det mere hendes hobby, selvom der selvfølgelig ligges mange timer der bag baren. Hun håber på snart at finde et job som eventkoordinator og gerne i nærområdet.

Mona på Cocktail. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Jeg vil gerne lave events og have med mennesker at gøre og skabe oplevelser. Om det er for 100.000 mennesker eller om det er for 100 mennesker, så ligger drivkraften i at skabe en god oplevelse. Kunde og menneskekontakten vil jeg ikke undvære, jeg er mere praktisk anlagt og vil have fingrende i jorden og finde løsninger til eventuelle problemer”, afslutter Mona.

Det var et hyggeligt møde på kaffebaren, Mona håber snart på at skulle skabe flere events, jeg er på vej mod næste artikel.

https://www.facebook.com/mrhoejer/
Annonce