Fredericia AVISEN har været forbi Cocktail & Lounge Bar i Prinsessegade, hvor indehaver Mona Frankby kommer med fire lækre bud på drinks til nytårsaften.

Mona har en rolig eftermiddagen på kontoret, for en sjælden gang fristes man til at sige. I juletiden har der været virkelig run på i Cocktail & Lounge Bar, og da Mona samtidig læser ved siden af, har der været rigeligt at se til.

Cocktail & Lounge Bar har lukket denne eftermiddag, hvor Fredericia AVISEN er forbi for at få anbefalinger til nytåret. “Det er helt mærkeligt ikke at skulle skynde sig at lave cocktailsene,” siger Mona, der har udvalgt fire cocktails, som hun vil anbefale til nytårsaften.

En festi – bowl. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Den første er en, som giver mig selv associationer til en strandbar på forskellige feriedestinationer. Det er en festi bowl, som Cocktail & Lounge Bar kalder det.

Den indeholder:

0,5 l ananas juice
0,5 l appelsin juice
10 cl citron juice
10 cl lemon juice
0,5 l dansk vand
20 cl sukkersirup
20 cl gin

Personligt er jeg vild med lidt søde drinks, og denne festi bowl falder derfor lige i mine smagsløg, som virkelig bliver forkælet.

En ananas-drøm Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Den næste drink, som Mona disker op med er en ananas-drøm. Den består af:

8 cl ananas juice
4 spk. honning
2,5 cl vaniljesirup
4 cl rom/hvid rom

Efterfølgende shaker man det hele, hælder det op og topper det med en anelse dansk vand.

Jeg er ikke den store romdrikker normalt, men ananas-juicen og honningen gør, at romsmagen ikke er så markant, og det ender faktisk med, at den glider ned, som navnet foreskriver det, nemlig som en drøm.

Dark and stormy Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Drink nummer tre er for en rigtig rom elsker. Den består af:

1,5 cl limesaft
15 cl ginger beer
4 cl mørk rom
1 dash angostura

Dark and stormy er en drink, som har været fremme i nogle år efterhånden, og som har gjort sit indtog. Igen må jeg erkende, at jeg ikke er den store romdrikker, men Mona har lavet en blanding der gør, at jeg ikke synes smagen af rom er markant.

White Russian. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Den sidste anbefaling fra Mona er en klassiker, som de flere kender til. Det er en White Russian, der består af:

4 cl kahlua
10 / 15 ml mælk / fløde. En halv af hver.
2 cl vodka

Kahlua skal i bunden af et glas, og mælk / fløde skal shakes med vodka, og efterfølgende hældes over kahlua.

White Russian er en drink, som jeg kan huske fra lang tid tilbage, og godt smager den.

Skål og godt nytår.

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia
Annonce