Fødevareminister Mogens Jensen var tidligere mandag i Trelde i forbindelse med konceptet Vild Mad, der skal inspirere til, at man finder mad i naturen og bruger i den daglige madlavning.

I de senere år har fokus i Trelde været klapning-sagen og episoder, hvor personer er kommet galt afsted, men mandag var temaet et helt andet.

Som tidligere skrevet på AVISEN var “MAD” i Trelde for at gøre opmærksom på deres Vild Mad-koncept, som i korte træk går ud på, at man finder mad i naturen.

I den forbindelse talte Fødevareminister Mogens Jensen til de fremmødte, der inkluderede blandt andet kokke fra lokalområdet, Teknik- og Miljøudvalgsformand Christian Bro og formand for Friluftrådet, Niels-Christian Levin Hansen.

“Det er i de seneste år lykkedes at sætte Danmark på verdenskortet indenfor fødevare. Og nu har corona haft en positiv effekt på at få folk til at søge ud i naturen. Det skal vi udnytte til at få folk til at tage ting med hjem,” sagde Mogens Jensen.

Ministeren gav en hånd med i køkkenet. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

“Sankning giver muligheden for det, og det meste er endda uden betaling. Det er ikke noget nyt, da man har gjort det i hele madhistorien, men mange har glemt det. Man skal huske at bruge det aktivt.”

“Det her initiativ med Vild Mad skal gøre det mere tilgængeligt, og det er vigtigt. Det er også vigtigt, at kokkene tager det til sig. Der arbejdes med det i mange køkkener rundt omkring , og der findes hele tiden nye måder at gøre tingene på. I kokke, der er her i dag, skal være med til at pinsirere køkkener til at tage råvarer som disse til sig til glæde for danskerne, der skal smage og spise det. Det har betydning for vores image, og det er kokkene med til at cementere,” sluttede Mogens Jensen.

Læs mere om Mogens Jensens besøg i Trelde ved at klikke her.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer