Anbringelser fordelt ud på fem Plejefamilier, tre børnehjem, tre opholdssteder og et skibsprojekt, krydret med utallige hjemsendelser, er ikke normalen for et trygt og stabilt børneliv.

Men for Lars Midtgaard, der i dag bor i Skærbæk med sine to børn, var dette desværre virkeligheden. Lars udtaler, at han har oplevet samfundets tilbudsavis fra sin bedste og værste side og tilføjer, at han statistisk set burde være voldelig far, alkoholiseret og i øvrigt langt ude på samfundets skyggeside.

Lars mides en barndom, hvor han har flygtet fra socialrådgivere, er blevet låst ude på altanen på kolde aftener, måtte tigge mad ved naboerne og er blevet flyttet til både den ene, anden og tredje familie.

På spørgsmålet om han vil ønske det havde været anderledes, svare han prompte at det er svært at svare på. Det er klart, at der med sådan et liv også følger en del konsekvenser og senfølger. Svært ved nære relationer og et kæmpe behov for kontrol i livet, er bare nogle af de udfordringer jeg har oplevet. Men samtidig med dette, vil jeg ikke pylres, I skal ikke synes det er synd for mig, alle mine oplevelser har gjort mig til den jeg er og jeg har også fået en del styrker og selvindsigt med mig og det er virkelig også noget jeg har lært at holde af.

Foredrag

Lars har igennem de sidstes seks år holdt foredrag om sine oplevelser, social arv og senfølgerne der følger med. I samarbejde med Skærbæk Beboerforening, afholder Lars Midtgaard D. 2. november kl. 19:00, for første gang et åben foredrag. Foredraget finder sted i Skærbækhus i Skærbæk.

– Jeg har længe gerne vil give noget tilbage til den by, som for otte år siden tog så godt imod mine børn og mig. Derfor giver det også mening, at det er her jeg afholder mit første åbne foredrag. Derfor har jeg også lovet, at overskuddet fra aftenen, på en eller anden måde vil brugt til gavn for de unge i Skærbæk. Hvordan vides ikke endnu, men det finder jeg ud af sammen med Skærbæk Beboerforening, nå vi kender beløbet.

Ud over foredraget vil Lars på aftenen også invitere til debat og håber han på denne måde kan skabe nogle refleksioner og på sigt skabe mere forståelse for mennesker der har haft en lidt anden opvækst end gennemsnittet.