Forside Danmark Mødrehjælpens juleindsamling til sårbare familier starter mandag

Mødrehjælpens juleindsamling til sårbare familier starter mandag

DEL

Igen i år oplever Mødrehjælpen, at endnu flere økonomisk trængte børnefamilier søger julehjælp end forrige år. Organisationens årlige indsamling åbner på mandag den 12. november 2018.

“I maj måned blev jeg alene med mine børn efter mange års samliv med deres far. Det har og er stadig en hård kamp for at få det hele til at hænge sammen økonomisk. Jeg har indtil 2016 haft fast arbejde, men pga. slidskader i begge arme måtte jeg opgive mit arbejde og omskoles. Jeg fik en revalidering fra kommunen og er i gang med en uddannelse som socialrådgiver. Vi har altid haft en god økonomi, og jeg har aldrig stået i en situation før, hvor jeg har haft behov for at søge hjælp fra andre. Ikke desto mindre er jeg nu i en situation som gør at jeg ikke har råd til mine børn og jeg kan holde jul eller råd til julegaverne til dem.”   

Sådan skriver en enlig mor til fire fra region Syddanmark i sin ansøgning om julehjælp. Sidste år blev der i region Syddanmark søgt om julehjælp til 4.236 børn i 2.084 familier, og igen i år stiger antallet af forældre, som søger om hjælp hos Mødrehjælpen for at kunne give deres børn en god jul.

“Igen i år har vi fået rekordmange ansøgninger fra forældre, der ser frem mod julen, som en tid med afsavn og ikke med glæde. Det er familier, der har så presset en økonomi, at de ikke kan lægge til side til julen. Det er hjerteskærende at læse deres beretninger, for de ønsker alle at kunne give deres børn en god jul. Men for de familier, vi hører fra, bliver det meget vanskeligt uden hjælp,” siger Ninna Thomsen, der er direktør i Mødrehjælpen.

Derfor samler Mødrehjælpen nu ind i hele Danmark for at kunne hjælpe de mange børnefamilier, der søgt om julehjælp. Ofte har familierne flere forskellige problemer at slås med, der gør det endnu vanskeligere at overskue en i forvejen stram økonomi. Det kan dreje sig om kronisk sygdom, enten hos børnene eller deres forældre, pludselige dødsfald eller opstået alvorlig sygdom i den nærmeste familie, en skilsmisse, ustabile arbejdsforhold eller et manglende socialt netværk.

For at få julehjælp fra Mødrehjælpen, skal man have beregnet sin økonomi i Mødrehjælpens julesekretariat. Og de familier, som bliver godkendt til støtte fra Mødrehjælpen, været samtidig igennem en særligt belastende begivenhed i det seneste år. Mere end 90 pct. af alle ansøgerne har et rådighedsbeløb på under 2.000 kr. hver måned.

“Vores julehjælp går først og fremmest til børn og forældre, som både har en meget stram økonomi og samtidig andre væsentlige sociale eller sundhedsmæssige problemer at slås med. Dermed hjælper vi en stor gruppe udsatte børn, så de kan få en god jul og måske en gave. Vi ved, at dét er forældrenes største ønske, og uden julehjælp kan det ikke lade sig gøre. Sidste år modtog vi bidrag fra tusindvis af danskere, som også synes, at alle børn fortjener en god jul. Jeg håber inderligt, at det også lykkes i år,” siger Mødrehjælpens direktør, Ninna Thomsen.

Ud over den økonomiske hjælp til de mest trængte familier, tilbyder Mødrehjælpen alle ansøgere gratis rådgivning om sociale, økonomiske og familiemæssige forhold i det nye år, så børnefamilierne på længere sigt kan ændre deres situation til det bedre.

FAKTA

Sådan kan man støtte Mødrehjælpens juleindsamling

·         Sms JULEAFTEN til 1272 og støt med 150 kr.

·         Støt med et valgfrit beløb på MobilePay 30402

·         Støt på www.mødrehjælpen.dk/jul

Det får man i julehjælp hos Mødrehjælpen

·         400 kroner til gave pr. barn

·         300 kroner til julemiddag, hvis der er 1 barn i familien

·         100 kroner ekstra for hvert barn, hvis der er flere end 1 barn i familien

Kriterierne for at få julehjælp fra Mødrehjælpen findes på dette link.

http://perhaps.dk/