For tusindvis af børnefamilier er julen en tid med økonomiske og sociale afsavn. Sådan er det desværre også i år, og derfor åbner Mødrehjælpen igen i år op for ansøgninger til den landsdækkende julehjælp, så børn i hele Danmark kan få en god jul

Fra den 8. oktober kan man søge Mødrehjælpens julehjælp. Julehjælpen bringer hvert år håb og glæde i tusindvis af danske hjem, og igen i år rækker Mødrehjælpen ud til familier der slås med sociale og sundhedsmæssige udfordringer og som samtidig har en meget stram økonomi. Hjælpen består af et kontant beløb og et tilbud om rådgivning fra Mødrehjælpens socialrådgivere og en invitation til fællesskab og juleaktiviteter i Mødrehjælpens 39 lokalforeninger rundt om i landet.

Sidste år søgte mere end 8000 forældre om Mødrehjælpens julehjælp. I Region Syddanmark blev der søgt om hjælp til at give i alt 4.242 børn i 2.066 familier en jul.

En af de forældre fra Region Syddanmark, som tidligere har modtaget Mødrehjælpens julehjælp, er 42-årige Allan fra Glamsbjerg. Han har modtaget julehjælpen gennem tre år og fortæller, at den var afgørende for, at han kunne give sine sønner på 9 og 11 år en december måned med gode minder:

”Julehjælpen betød, at mine drenge kunne holde jul ligesom de fleste andre af deres klassekammerater. Den økonomiske hjælp gjorde, at vi kunne tage til et par julearrangementer og skabe gode minder sammen som familie,” siger han.

Mødrehjælpen taler hvert år med rigtig mange forældre, som fortæller, at julen er en særlig svær tid. Direktør i Mødrehjælpen, Ninna Thomsen, siger:

”Det er hårdt for familierne, når der ikke er råd til at holde jul. Det er både stressende og skuffende ikke at kunne fejre julen på lige fod med andre, eller at kunne dele den med sine nærmeste. Det er en stor belastning især for børnene, og derfor er vi glade for at kunne uddele julehjælpen igen i år,” fortæller hun.

Mødrehjælpens juleaktiviteter Foruden økonomisk julehjælp tilbyder Mødrehjælpens 39 lokalforeninger forskellige juleaktiviteter såsom juletræsfester, fælles julebagning, udflugter og meget andet.

”For en stor del af de familier der henvender sig til os, er julen fuld af både økonomiske og sociale afsavn. Derfor er vores aktiviteter i lokalforeningerne så vigtige, for her kan både børn og forældre få et lokalt netværk og gode oplevelser for hele familien,” siger Ninna Thomsen.

I Mødrehjælpens lokalforening Sønderborg glæder de sig til tiden op til jul. Lisbet Skyum, som er formand i foreningen fortæller:

”Det er en hyggelig tid, vi går i møde i lokalforening, hvor vi sørger for at hygge lidt ekstra om børnene og forældrene, der deltager i vores aktiviteter op til jul. Vi ved, at det gør en forskel for familierne, og det er en stor glæde at kunne hjælpe både børn og forældre, når behovet er størst,” siger Lisbet Skyum.

Julehjælp til de mest trængte På Mødrehjælpens hjemmeside kan alle søge om julehjælp.

For at få julehjælp fra Mødrehjælpen skal man have en trængt økonomi og have været igennem en social hændelse indenfor det seneste år, der gør det særligt vanskeligt at yde omsorg for sine børn.

Mødrehjælpen opfordrer alle, der har behov for støtte i julen til at ansøge om julehjælpen.

For at kunne uddele julehjælpen til de mange familier, samler Mødrehjælpen ind i hele Danmark op til jul.

”Mødrehjælpens midler rækker desværre ikke til alle, der ansøger om vores julehjælp. Men igen i år håber vi på velvillig støtte fra de mange danskere, virksomheder og fonde, der plejer at give bidrag til vores indsamling. På den måde kan vi sikre, at hjælpen når frem til de familier, der har allermest brug for den,” siger Ninna Thomsen.

Sådan søger man julehjælp hos Mødrehjælpen

  • Fra den 8. oktober 2019 frem til den 12. december 2019 kan man søge om Mødrehjælpens julehjælp
  • Find og udfyld ansøgningsskemaet på https://moedrehjaelpen.dk/forside/soeg-julehjaelp/
  • Her kan du også læse en vejledning til ansøgningsskemaet og se, hvilke oplysninger, vi skal have for at kunne behandle ansøgningen

Det får man i julehjælp hos Mødrehjælpen

  • 400 kroner til gave pr. barn
  • 300 kroner til julemiddag, hvis der er 1 barn i familien
  • 500 kroner ekstra for hvert barn, hvis der er flere end 1 barn i familien

Sådan kan man støtte Mødrehjælpens juleindsamling

  • Støt med et valgfrit beløb på www.mødrehjælpen.dk/jul
  • Støt med et valgfrit beløb på MobilePay 30402
  • Køb et gavebevis i vores webshop på www.mhj-webshop.dk
http://bit.ly/rosalecture