Mens mange familier i denne tid hygger sig med at bestille ferierejser og sommerhusture, som de skal på i skolernes sommerferie, findes der børn, som ikke på samme måde har en god oplevelse at se frem til. Børn, hvis forældre ikke har råd eller overskud til at lave noget særligt i den seks uger lange ferie. Ugerne kan blive rigtig lange for de børn. Men lige som alle børn, fortjener de at få et rigtig dejligt sommerminde, som de kan se tilbage på, når ferien er slut.

”Mens de fleste går og tæller ned til, at klokken ringer ud og ungerne kan myldre ud i sommerlandet, sidder der børn tilbage, der foran sig har seks lange uger, som de skal bruge i deres SFO. Dem vil vi gerne gøre noget for, så de også får en god oplevelse, de kan dele med deres familie. En særlig dag, som de kan fortælle deres kammerater om, når ferien er slut,” siger direktør i Mødrehjælpen Mads Roke Clausen i en pressemeddelelse.

Mødrehjælpen uddeler derfor for første gang i en landsdækkende indsats sommerhjælp til udsatte børnefamilier inspireret af den julehjælp, organisationen allerede i mange år har uddelt.

Familier, der får sommerhjælp, vil modtage billetter til både børn og voksne til en oplevelse, som for eksempel en tur i en zoologisk have eller en forlystelsespark. Dertil får familien til hvert barn 200 kroner til frokost og en is, samt 200 kroner per barn til transport frem og tilbage fra aktiviteten.

Det er kun muligt for Mødrehjælpen at uddele sommerhjælp til de familier, der overholder organisationens generelle kriterier for sommerhjælp, og som det lykkes organisationen at samle ind til.

Ansøgninger om sommerhjælp kan indsendes fra 24. april kl. 10 på moedrehjaelpen.dk/sommer. Deadline for ansøgninger er 14. juni kl. 10. Allerede nu kan bidragsydere donere til indsamlingen via hjemmesiden.

 

FAKTA

For at få sommerhjælp skal du:

  • være forælder med hjemmeboende børn under 18 år eller have fast samværsaftale.
  • have et lavt rådighedsbeløb
  • svare på, hvorfor det er vigtigt, at I får sommerhjælp.
  • svare på, hvordan du har haft det de seneste to uger.