På kvindernes internationale kampdag den 8. marts har Enhedslisten Fredericia valgt at donere 1.000 kroner til Mødrehjælpens lokalforening i Fredericia.

Enhedslisten har valgte at markere kampdagen med en donation, der fandt sted på Fredericia Bibliotek, hvor Mødrehjælpen afholdt babycafé fra klokken 10:00 – 13:00. 

Enhedslisten oplyser i begrundelsen, at Mødrehjælpen både styrker og støtter kvinder, og yder professionel rådgivning og har også en række frivillige aktiviteter. Samtidig arbejder de med en stærk stemme i medierne, for at påvirke en lovgivning, som forbedrer vilkårene for udsatte børnefamilier og gravide.

Et eksempel på en dagsorden, hvor Mødrehjælpen har været særdeles aktiv fortaler, er uvildig abortrådgivning. Her har Mødrehjælpen været med til at sikre, at alle gravide og kvinder, der har fået abort, kan få en uvildig støttesamtale om deres valg og situation.

Et andet eksempel er hjælp til voldsudsatte. I dag sikrer loven kun hjælp til kvinder, der tager på krisecenter. Men det dækker langt fra alle voldsudsatte. Der skal sikres hjælp til mange flere. Mødrehjælpen arbejder derfor for, via deres egne socialrådgivere, at alle voldsudsatte, herunder børn der er vidne til vold, får ret til ambulant behandling.

Maria Sloth under overrækkelsen. (Foto: AVISEN)

Mødrehjælpen er også med til at skabe fællesskab – blandt andet for forældre på barsel, som gratis kan deltage i Mødrehjælpens babycafé. Hver babycafé starter med lidt hygge og snak, hvorefter der er et oplæg eller en aktivitet ca. 10.30

Vi har hvert år givet 1.000 kroner til noget, der gavner kvinder. Vi har valgt jer for jeres arbejde med at stille kvinder bedre generelt, sagde Enhedslistens Maria Sloth til de fremmødte fra Mødrehjælpen.

En af de tilstedeværende fra Mødrehjælper var Maria Jørgensen, der er socialrådgiver fra Mødrehjælpen. I forbindelse med Mødrehjælpens babycafé har hun et rum, hvor man anonymt kan komme ind at få rådgivning. Om donationen siger hun:

– Det betyder rigtig meget, at Enhedslisten donerer de her penge til lokalforeningen, hvor det primært er til babycafeen som vi kører hver 14. dag. Det er en stor anerkendelse for os, siger Maria Jørgensen og kommer ind på, hvad Mødrehjælpen bruger penge på:

– Der skal penge til at holde et arrangement kørende, alt lige fra mad til ting til børnene, og folk udefra der fortæller om forskelige emner. Eksempelvis har vi haft oplæg, der handler om sprog.