23-årig Frederikke Damgaard spiller hovedrollen som Buster i Busters Verden. Fredericia AVISEN talte med skuespilleren i kulisserne til forestillingen på Det Bruunske Pakhus. Drømmen er at lave film, men lige nu nydes rollen som Buster.

Lidt alternativt, men meget typisk for Teater Malstrøm spilles hovedrollen til Bjarne Reuters Busters Verden af en kvinde. Hvordan er det, og hvad drømmer den 23-årige skuespiller om, det kan du blive klogere på ved at se indslaget her.

Læs også

“Det er sjovt at spille rollen som Buster, og på ingen måde som jeg havde regnet med. Det er en enorm fed rolle. Vi startede prøverne i september, og al den fritid jeg kunne bruge, er brugt på at læse replikker, og øve sig i, samt noget så lavpraktisk – hvordan en dreng egentlig går. Det er en sjov rolle at spille, fordi han er en gøgler og fordi han giver så meget. Der er meget trylleri, cirkus og farver, og så spiller man en livsglad dreng. Jeg genlever det med at tage det positive med fra selv det værste fra min egen folkeskoletid. Ligemeget, hvor mange knubs Buster får, så holder han gejsten op,” fortæller Frederikke Damgaard og uddyber:

“Man graver dybt for at finde føleserne i de mange scener. Jeg har f.eks. selv mistet min egen farfar, hvilket tager jeg med mig, når jeg skal beskrive det at miste. Det sker dog uden, at det bliver for meget. Busters Verden er et festfyrværkeri med en dreng, der er oppe, nede, henne, ude – og så kæmper han mod nogle knap så gode drenge. Jeg kan også lide måden stykket er skrevet på; det gode, det triste og det sjove. Det kan jeg gode lide.”

Hvad drømmer du om efter denne rolle?

“Jeg drømmer om at komme på de skrå brædder længere ude i verden og måske lave film, om det bliver som dreng, ved jeg ikke, men det har været sjovt, og det vil jeg da ikke sige nej til en anden gang.”

Frederikke Damgaard
https://cdn.shopify.com/s/files/1/2351/2357/files/download_Avis12-2019_HelAvis.pdf?85

Skriv et svar