Vi sidder i Fredericia Håndboldsklubs klublokale i Fredericia Idrætscenter. Bjarke Niels Nybo Jørgensen åbner døren. Han kan lige gå under, med sine 199 cm skal man kigge langt for at få øjenkontakt. Bjarke er et nyt ansigt i Fredericia Håndboldklub. Han er netop skiftet fra KIF Kolding til den fredericianske klub.

De seneste måneder har været fulde af oplevelser for den 19-årige venstre back. Bjarke blev student, skiftede klub og er netop vendt hjem med en VM-bronzemedalje fra U19-VM i Georgien. Han bor til dagligt i Vandel ved sine forældre, hvor moderen Vivian Nybo Andersen i øvrigt har spillet håndbold i Fredericia KFUM.

Han er glad for skiftet til Fredericia Håndboldklub, der samtidig bliver hans første seniorklub:

”Jeg har spillet mange gange mod FHK, og kender miljøet samt nogle af spillerne i forvejen. Jeg startede med håndbold i Firehøje IF, da jeg seks år gammel. Jeg skiftede først, da jeg var førsteårs U14-spiller. Det var Grindsted, der blev den første klub væk fra barndomsklubben. Det var helt nyt og stort for mig. Det var et fedt år, men året efter skiftede jeg til Kolding, hvor jeg spillede indtil til Fredericia Håndboldklub, ringede”, fortæller Bjarke og fortsætter:

”Nu skal vi i gang og jeg glæder mig til at vise mit forsvarsspil, hvor jeg kan dække back og stå i midten, også i angrebsspilet er jeg klar, men jeg vil udvikle mit skud endnu mere. Jeg kan godt flække bolden af sted, men det må gerne være bedre”.

Hvorfor skiftede du til Fredericia?

”Jeg har valgt at skifte, fordi, der er mange unge spillere, et godt træningsmiljø med både 1-2 divisionshold. Niveauet i klubben er højt, så jeg ser mange muligheder for udvikling og erfaring. Jeg går meget op i håndbold og følger med i alt det, jeg kan se og komme i nærheden af. Jeg har fået en god modtagelse. Der er åbenhed, godt med ”plads” og så er det rart, når erfarne spillere også giver råd videre.”

Bjarke Niels Nybo Jørgensen har kun nået at træne med i en uge grundet VM-slutrunden, men han fortæller til Fredericia Avisen, at der har været run på og masser af fysisk træning i den uge.

”Det er kun godt, at der sker noget. Det udvikler mig. Jeg glæder mig til at gøre en forskel for holdet og finde min rolle og derefter udfylde den så godt, som overhovedet muligt”.

Hvad drømmer du om?

”Jeg vil gerne være fuldtidsprofessionel håndboldsspiller og den helt store drøm er at spille i Bundesligaen, men jeg glæder mig til nogle gode år i Fredericia Håndboldklub.”

Fakta:

Bjarke Niels Nybo Jrgensen
19 år gammel
Venstre Back
Livret: Mormors gammeldags flæskesteg med brun sovs og kartofler (Mormor, Else Andersen, bor i øvrigt stadig i Fredericia)

Fredericia Håndboldklub af 1990 spiller i morgen hjemme i thansen.dk ARENA kl.18.30 mod islandske Stjarnan.