Fredericia Håndboldklubs Jakob Frederiksen er blevet 21 år. Han er oprindeligt født i Vonsild, opvokset i Strib, hvor han også spillede håndbold indtil, han som U14-spiller skiftede til FHK. Med undtagelse af et enkelt år på efterskole, har Jakob Frederiksen spillet i FHK. Han fik seniordebut i 2015 og sidenhen er det gået stærkt.

I dag er han kendt som den træfsikre straffekastskytte, men brillerer også fra fløjen. Jakob Frederiksen er en stille og rolig dreng, der sidste år flyttede hjemmefra. Han bor i dag i centrum af Fredericia sammen med sin kæreste Signe Mølby. Han elsker kæresten, håndbold, venner, god mad og golf.

Jakob Frederiksen gik på Fredericia Gymnasium fra 2012-15. Samtidig passede han talenttræningen i Fredericia Idrætscenter under Fredericia Eliteidræt.

Ved siden af håndbolden arbejder Jakob på Strib Idrætsefterskole, som håndboldtræner. Det må næsten ligge i generne, da Jakobs far, er KIF Kolding Københavns cheftræner, Lars Frederiksen, og moren er skolelærer.

I 2016 blev Jakob ramt af en alvorlig korsbåndsskade, der sendte ham på en ufrivillig pause fra spillet, som han elsker, i godt 10 måneder. I dag er han tilbage, og mærker ikke længere til sin skade.

“Det er fedt at være i gang igen. Der er ikke noget værre end at være skadet, sidde på bænken og se de andre spille. Jeg vil spille. Jeg begyndte at sætte pris på nogle ting, som jeg ikke satte så meget pris på før. Det kan faktisk være fedt at varme op, lave kedelige ting, som at løbe, når man bliver håndboldsulten efter en skade.”

I dag føler Jakob sig 100 procent tilbage og er glad for at være i Fredericia.

“Jeg har været med i tre år på seniorplan. Jeg har haft mange holdkammerater, men nu begynder der at være en grundstamme i de unge spillere. Det er dejligt at komme ind på et hold, hvor man kan se fremtiden tegne sig”, siger Jakob og fortsætter:

“Alle spillere har potentiale til at rykke sig en del, og sammen med klubbens planer er dette et godt match. Det var skuffende at tabe den første kamp på hjemmebane til oprykkerne, men at rejse sig på en svær udebane i FIF, viser, at vi sagtens kan være med. Jeg forventer, at vi kan være med i alle kampe og ikke har de udfald, vi nogle gange havde sidste år. Vi skal vinde nogle af de svære kampe og forhåbentlig blande os i top fem, men som sidste år, er springet fra 4-8 på meget få point, så der er ikke stor forskel på om man bliver 4 eller 8’er.”

Hvad drømmer du om?

“Jeg drømmer om at leve fuldt ud af min sport. Jeg har kontraktudløb i denne sæson, jeg har spillet i klubben i mange år. Jeg har set klubben i ligaen, da jeg var en dreng, så det har altid været et mål for mig at se klubben der igen, men det bliver nok ikke i år, og fremtiden må vise, hvad der sker for mig i min karriere, men jeg er sikker på, at FHK vender tilbage til toppen af dansk håndbold med det projekt, som klubben arbejder med”.

Jakob Frederiksen bor sammen med kæresten Signe Mølby, som i øvrigt, spiller for 1. divisionsdamerne i Fredericia Håndboldklub. De to nyder livet i midtbyen sammen, men også golfdage med FHK’eren Rune Andersen, der afsluttes lækker madlavning, er en del livets gode sider, fortæller Jakob.

Jakobs livret er da også steg med drengene.

Fredericia Håndboldklub spiller hjemme søndag mod Team Sydhavsøerne i 1. division, 18.30.