Forside Danmark Mød Dorthe Kildal Johansen fra Shopping Bazar

Mød Dorthe Kildal Johansen fra Shopping Bazar

DEL
Dorte Kildal Johansen Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Der er gang i Dorthe Kildal Johansen. Hun er ved at hænge plakater op på Vestre Ringvej foran MesseC sammen med sønnen Frederik. Det skal foreviges, så jeg når at skyde et billede af dem, inden vi går ind i messecentrets foyer for at drikke kaffe og høre om, hvem Dorthe er og hvordan den kendte messe begyndte. 

“Det er messe nummer 85, vi åbner op for i weekenden, nummer 24 alene her i MesseC,” fortæller Dorthe. Hun brænder for messerne, udstillerne og er i det hele taget bare et smilende menneske, der skal kramme alle på sin vej. Dorthe Kildal Johansen er tidligere professionel tennisspiller, hun er uddannet  receptionist på Kryb I Ly Kro, har været Webmanager på Berlingske Medie. Hun startede Shopping Bazar for 13 år siden, og fra starten gik det stærkt.”

“Jeg startede op i vores egen lade på landet udenfor Kolding, hvor vi bor. Jeg var på barsel med min søn Philip, men alligevel synes jeg, at der skulle ske noget. Jeg havde en masse veninder, der havde butik, og kendte også en række designere. Jeg ringede til dem og spurgte om, de ikke ville komme til min lade, så ville jeg lave en lille messe. Vi satte en annonce i Kolding Ugeavis, som vi bakkede op med kaffe og kage. Vi tænkte, at så kører det nok, men det gik endnu stærkere end, vi havde turdet håbe på. Der kom hele 500 mennesker! Kaffemaskinen kørte konstant. Men det var sjovt,” fortæller Dorthe og fortsætter:

“Det var faktisk bare for sjovt. Det blev til en omgang mere i laden. Alle ville være med igen. Kort tid efter fik jeg opkald fra flere butikker i Trekantområdet, som ville have en stand. Jeg måtte ud af laden for, at det kunne lade sig gøre, og det blev til Scandic Hotel i Kolding. Det var den første messe, inden jeg ramte MesseC.”

Hvordan er det at lave messe herude?

“Når jeg holder messe her, så er det som at komme hjem. Det var her, jeg havde den første store messe, og i dag har vi to messer om året. Det er vores flagskibemesse, hvor vi har mange flere udstillere og arrangementer med for eksempel luksusbanko med Jim Lyngvild. Jeg elsker det. Det er mit netværk, det er markedsføring, det er kunder og det er en livsstil.”

“MesseC er mastodonten i den her del af Danmark, hvis man vil trække mange mennesker til og vil lave store messer, som jeg gør. Og så er det et professionelt sted at komme, hvor alt er optimalt. Det spiller bare. Jeg er på fornavn med alle – ja, og det bliver til mange knus og kram. Jeg føler mig som en del af familien, når jeg kommer her,” udbyder Dorthe.

Velgørenhedsarbejde – det skal give mening, hvad man laver

I år går overskuddet Shopping Bazars goodiebagsalg til Kolding Julemærkehjem. Den dimension af min virksomhed startede faktisk i MesseC, da vi samlede 35.000 kr. ind til nye børnemøbler på Kolding Sygehus. Jeg vidste på en eller anden måde, at det skulle være en del af mit koncept. Jeg har også hvert år julegaver med til de indlagte børn til på Kolding Sygehus’ børneafdeling. De penge bliver også skaffet ved salget af goodiebags, alt i alt giver jeg omkring 100.000 kroner væk om året af mine egne penge, men det giver alt sammen god mening for mig.”

Er der noget, som har været hårdt i den her rejse? Du har altid mange jern i ilden.

“Ja, det er der. Der er op og nedture. Det er en del af livet. Det har ikke altid været let. Travlheden og det at gabe over for meget betød, at jeg pludselig fandt mig selv i et blackout, som sendte mig tre måneder i sengen. Jeg blev ramt af stress. Jeg kunne ingenting,” fortæller Dorthe og fortsætter:

“Det var dagen efter en messe for Allerkoncernen – Femina Live Messen. Jeg havde haft det dårligt op til, siddet med for mange opgaver. Jeg ville selv alt og jeg tænkte, at det kunne jeg også. Jeg var dårlig på dagen, men det blackout jeg senere fik, havde jeg ikke set komme.  Jeg kunne ikke høre noget på et møde. Jeg kunne se, at de kiggede på mig, men så slukkede alt i mig. Jeg ved ikke, hvordan jeg kom hjem, men det endte som sagt med tre måneder i en seng i fosterstiling. Jeg kunne ikke sige et ord. Jeg var virkelig dårlig.”

Annonce

Hvordan kom du videre?

“Jeg rejste mig ved at have et godt netværk, som tog sig af mig. Jim Lyngvild havde selv været nede med stress og vidste, hvad jeg gik igennem, men min familie og venner var der også. Imens jeg lå der, skulle jeg tage stilling til om, jeg stadigvæk ville afholde otte messer året. Skulle jeg lukke eller, hvad skulle jeg? Jeg tog en beslutning om at lave fire messer. Men jeg skulle også lave noget andet. Jeg var så heldig at få fast arbejde tre dage om ugen på Byggeriet Vestfyn, hvor jeg i dag er event- og messeansvarlig.”

Du nævner Jim Lyngvild nogle gange – hvordan lærte I hinanden at kende?

“Han ringede for otte år siden, da han skulle starte Raunsborg Nordic Cremeserie op. Han havde hørt godt om mine messer, og ville gerne holde et foredrag for alle til messen, mod at han fik en stand. Det blev til et samarbejde, som stadig kører. Det er i øvrigt i dag en af de største cremeserier i Danmark. Jeg hjælper også med at arrangere hans Vikinge- og Julemarked,”slutter Dorthe Kildal Johansen.

Hendes telefon ringer mange gange undervejs, da vi siger farvel kommer der en række af medarbejder fra MesseC, hver og en mødes med et kram, en samtale om den kommende messe, men der er også plads til at tale om skiferie, sol og solbærsaft.

Der er Shopping Bazar i MesseC denne weekend fra lørdag til søndag mellem klokken 11-17. Entreen er gratis.

DEL