Peter Egebro er blevet 21 år. I marts måned var han udlært tømrer og kort tid efter var han selvstændig med virksomheden Egebro Byg. Vi mødte den unge tømrer på arbejde, i gang med en totalrenovering af en lækker lejlighed i Gothersgade. 

Peter Egebro går sammen med Benjamin, som han har lejet ind til at hjælpe med opgaven. Peter Egebro er udlært hos Bent Ole Mortensen & Hinge, men at han skulle være selvstændig var han ikke i tvivl om og faget kom af sig selv.

“Da jeg tog beslutningen, stod valget mellem at blive entreprenør eller tømrer. Jeg og en kammerat gik så tømrervejen efter vores skolegang på Erritsø Centralskole og det har vi ikke fortrudt”, siger Peter Egebro.

Peter Egebro havde før uddannelsen også gået lidt og hjulpet her og der, og det med at arbejde, kan han lide.

“I skulle have set stedet her. Der er sket meget på en måned, og sådan er det generelt, når vi tager projekter ind,” fortæller Peter.

Hvordan var det at starte op?

“Det var da hårdt, men også meget spændende. Jeg fik hurtigt en række opgaver, og nu er der kommet flere, så vi ved, hvad vi skal lave de kommende tre måneder,” siger Peter.

Hvad drømmer du om?

“Jeg vil da gerne have nogle folk ansat permanent. Lige nu er Benjamin lejet ind, og vi har også en arbejdsdreng, men på sigt vil jeg gerne have folk ansat”, svarer Peter.

Privat nyder Peter Egebro at stå på ski, når tiden tillader, ellers går dagen med arbejde. Et arbejde for en ung tømrermester handler også om at sende fakturaer og tilbud, men det er dog lettere i dag.”Det kører jo elektronisk, så der er ikke så meget papirarbejde,” siger Peter.

Vi forlader byggepladsen og glæder os over, at der er unge mennesker, som Peter, der kaster sig ud på den tynde is og skaber sin egen dag. Og til den nysgerrige læser, der bemærker efternavnet, så lyver det ikke. Peters mor hedder Mette, og hans far hedder Kurt.

Annonce