Fredericia AVISEN faldt over, eller rettere sagt fik øjenkontakt med Benedikte Maries nærværende naturtro malerier til Gin Festival i Eksercerhuset. I dag besøger vi hende i hendes atelier på Fælledvej.

Da jeg så billederne, tænkte jeg meget på de øjne, der fulgte mig, alle farverne og det moderne udtryk. Så det kom ikke bag på mig, at Benedikte havde atelier i et helt nybygget hus. Faktisk er huset så nyt, at de sidste detaljer mangler udendørs – lidt som Benediktes kunstneriske eventyr, der er ved at blive malet.

kunst
Detalje fra det flotte store vinduesparti.  Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Jeg møder en lidt nervøs og ikke så udadvendt kunstner, med et udtryk, der viser det stik modsatte. Hendes atelier ligger først for til venstre, når man kommer ind i den store funkisvilla. Som taget ud af en amerikansk New York-kunstners industribygning, er der et stort vinduesparti ind til hendes atelier, som man blandt andet kender fra Urbania Streetfood. Lyset kommer fra flere vinduer,  der er hvidt og sterilt, og her lyser hendes billeder op.

Benedikte Marie er 38 år, før hun blev kunstmaler på fuld tid kom hun fra den grafiske branche. Der er stadig en lille smule med fra hendes tidligere erhverv. “Jeg starter mine billeder op med en overhead og så kommer de grafiske streger. Jeg tager udgangspunkt i billeder fra nettet eller magasiner, og så kommer hele processen frem mod målet”, siger Benedikte.

kunst
Et arsenal af pensler står klar til brug. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Interessen til at blive maler kom nærmest ind med modermælken, begge forældre malede selv. Det betød, at der altid var mulighed for at male og lade fantasien få frit løb. Selvom hun havde det i blodet, er det først inden for de sidste to til tre år, at hun har givet den fuld skrue med sin kreativitet og malerier.

Uddannelsen som grafiker tog fire år, og så fik Benedikte arbejde hos Fittings Specialisten som senere blev til Roycon. Hun arbejdede i virksomheden i 17 år, men de sidste par år droslede hun arbejdet ned for at til sidst at slippe det helt. I  september  2018 var hun klar til at give sig 100 procent hen til kunsten.

kunst
GT-pige blander sig i husets indretning. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det startede med at sælge lidt privat og nu er hendes flotte damer blevet et hit, hendes mix af moderne medier har allerede fået et par samarbejdsaftaler med gallerister, men meget af salget foregår på Facebook. Efterhånden som samtalen skrider frem, bliver Benedikte mindre nervøs og hendes lyst til at beskrive sin kunst mere levende.

“Det at nogen godt kan lide mine billeder, det giver blod på tanden og lyst til at male mere. Da jeg startede med at male den stil her, kaldte jeg mine malerier for “månedspiger“. Det stadie er jeg ovre, da jeg maler flere nu, til Gin Festivalen lavede jeg nogle i mindre format, som jeg kalder GT piger”, siger Benedikte.

kunst
GT piger klar til salg. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Når man sælger et billede, bliver man helt høj, det er en stor tilfredsstillelse og giver lysten til at præstere. Med kunsten kan jeg fordybe mig i noget uden at være udadvendt, det passer mig fint at stå alene her med mine damer. Jeg kan godt lide den udvikling jeg er i, det skal se godt ud og være ordenligt”, siger Benedikte.

Det har været et godt skifte fra det grafiske arbejde, med kunsten føler Benedikte sig mere fri uden regler. Inden hun færdiggør sine billeder, sender hun altid et screenshot til sin mor.

“Hun kan altid finde noget, jeg kan gøre bedre, måske søger jeg hendes accept ubevidst, men hun kommer med mange guldkorn, jeg ikke ser. Udover, at det er vigtigt med hendes feedback, så tror jeg, at hun er stolt over at være med på den måde”, siger Benedikte.

Vi sætter os med kaffen i sofaen, fra den afslappede position kan man få et godt blik udover hendes produktion af store lærreder.

kunst
Udsigten fra sofaen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Bendikte bor sammen med kæresten Finn Roy, han er den der sætter prisen på malerierne. “Min filosofi omkring prissætningen er, at hvis man køber noget af kvalitet og giver en ordentlig pris for det så bliver man en mere glad kunde, fordi det passer sammen”, siger Finn.

Det er en god kombination med den kreative kvinde og den økonomisk bevidste mand. Efter, at Finn solgte sit firma, har det været muligt at kunne leve en mere tilbagetrukket tilværelse og give plads til kunsten. Parret føler sig bestemt privilegeret, nu skal friheden og hverdagen kombineres med indflytningen i det nye hus.

Benedikte er tilknyttet Galleri Art Expo v/Hørning – Skanderborg og
Galleri Nina Sampson på Østerbro. Men hun lægger ikke skjul på at hun i fremtiden gerne ville have en soloudstilling.

Det var et hyggeligt besøg hos parret, i en bolig der der var et kunststykke i sig selv. Tak til Benedikte for at vise mig sit atelier og til både Benedikte og Finn for at vise mig deres hjem i Fredericia.

Følg Benedikte Marie på Facebook, eller se hendes hjemmeside her for mere information.

https://www.facebook.com/heinybags/
Annonce