Forside Fredericia Mød 83-årig Lisbet fra Pensionistforeningen af 1938

Mød 83-årig Lisbet fra Pensionistforeningen af 1938

DEL
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

83-årig Lisbet Støttrup er med til at arrangere aktiviteterne i Pensionistforeningen af 1938. For sit virke i foreningen blev hun hyldet, da GF Forsikring afholdt “tak for dit overskud” i Tøjhuset, og det var en overraskelse for hende, da hun ikke vidste, hvad hun gik ind til. Fredericia AVISEN har taget en snak med Lisbet om hendes virke i foreningen og meget andet.

Lisbet har været med i Pensionistforeningen af 1938 i 22 år, men vi startede med at spole tiden tilbage. Lisbet blev uddannet lærer tilbage i 1958 i Haderslev, og flyttede til Fredericia i 1966, da hendes mand fik nyt job. Siden da har de hængt ved.

Jeg spurgte derfor Lisbet, hvordan hun så på Fredericia dengang.

“Jeg synes, at det var kasketternes og uniformernes by. Der var rigtig mange soldater og DSB-folk, som man så bære den slags. Vi slog os ned i Erritsø, hvor vi stadig bor, og når man så kom ind til byen, så var det folk med kasketter og uniforme, som man så,” husker Lisbet, der blandt andet har været lærer på Købmagergade Skole.

Som kontrast til fortiden, begyndte Lisbet og jeg at snakke om udviklingen af byen, som er markant anderledes end dengang i 1966.

“Det er utroligt smukt her. Når vi har besøg her, og vi går på voldene, så siger alle, at det er så flot her,” forklarer Lisbet, der også nyder godt af Fredericia Teaters musicals:

Da snakken startede om teatret sendte Lisbet straks en “tommel up” i vejret som tegn på, at det virkelig er godt, og sagde blandt andet: “Jeg glæder mig til Tarzan, og jeg har set alle de andre store på teatret også,” forklarer Lisbet, som også nyder at læse en god bog:

“Jeg læser rigtig mange bøger. Jeg har blandt andet lige repeteret Lykke Per,” forklarer Lisbet og fortsættter: “Det er rigtig dejligt at læse. Jeg sidder i fred og ro på sofaen med noget kaffe og læser.”

Lisbets virke i Pensionistforeningen af 1938

Lisbet har været med i Pensionistforeningen af 1938 i 22 år, og det er der en helt speciel grund til.

“Det giver så meget glæde, og det giver meget igen. Jeg har hygget mig i alle de 22 år,” siger Lisbet, som står for at arrangere ture og andre aktiviteter i foreningen, som tæller i omegnen af 500 medlemmer, og holer til på I.P. Schmidt Gården.

Men hvordan kom Lisbet ind i det hele? Det spørgsmål stillede jeg hende.

“Der manglede en engelsk lærer, og sådan startede det hele. Jeg kom ind i bestyrelsen, og alle de ting der. Nu har jeg været med i 22 år, og det vil jeg fortsætte med indtil jeg bliver smidt ud,” griner Lisbet og fortsætter:

“Det er sjovt det hele. Vi er som en stor familie. Når vi eksempelvis er på ture, og der er nogle, der rejser alene afsted, så har allesammen hygget og så tager dem, der rejste alene, med igen på en anden tur, og sådan bliver det ved,” udtaler Lisbet, som fortæller, at Pensionistforeningen af 1938 har været vidt omkring. Landene, som der er blevet besøgt, kan ikke tælles på en hånd, og tæller blandt andet Norge, Sverige, Finland, Tyskland og Holland.

I mandags blev Lisbet hyldet og modtog en pris i Tøjhuset i forbindelse med “tak for dit overskud”-arrangementet. Det var ikke noget, som Lisbet var forberedt på.

“Jeg anede ikke, hvad jeg gik ind til og jeg blev overvældet. Jeg synes jo ikke, at jeg skal have betaling for det jeg laver, da jeg synes det er sjovt og det er nok i sig selv,” siger Lisbet og kommer ind på overrækkelsen:

“Jeg sad med ryggen til det, og jeg blev noget målløs. Jeg synes jo også, at mange andre gør noget, så jeg behøver ikke blive belønnet,” fortæller Lisbet og slutter:

“Det er glæden i sig selv, der driver det, og jeg har masser af lyst og energi til det her, og det er det, som driver det for mig,” lyder det fra Lisbet.

Læs mere om Pensionistforeningen af 1938 ved at klikke her.

www.eventc.dk