Det er ikke kun de unge, der griber ud efter deres smartphones eller tablets, når de skal overføre penge eller betale deres regninger. De ældre generationer kan også være med ifølge en statistik fra Bankdata, som dækker hver tredje bankkunde i Danmark. Og selvom størstedelen af mobilbanks brugere stadig tilhører den yngre generation, er særligt de 45-60-årige ved at hale ind på dem.

”Der er kommet flere danskere online i løbet af de seneste år, og langt størstedelen af os ejer i dag en smartphone. Også de ældre. Det vil sige, at vi nu kan ordne en stor del af vores praktiske gøremål på farten. Mobilen vækker os om morgenen, husker os på aftaler og holder os opdateret på, hvad der sker i verden. Derfor er det en logisk udvikling, at vi også bruger den til at holde styr på budgetkontoen eller overføre penge til børnene”, siger Poul Erik Osmundsen, underdirektør i Bankdata.

 

Mobilbankbrugere er de mest aktive

På trods af, at netbanken stadig har flest brugere, bliver der foretaget langt flere overførsler på mobilbank. Og udviklingen fortsætter. Antallet af overførsler på netbank er faldet med 2,1 pct. over de sidste 5 år, hvorimod de er steget med 337 pct. på mobilbanken.

Poul Erik Osmundsen giver sit bud på, hvorfor mobilbanken er så populær:

”Folk vil ikke bruge tid på at tjekke deres konto. Det skal være nemt og hurtigt, så du kan ordne dine bankforretninger, mens du venter på bussen. Derfor arbejder vi hele tiden på at optimere mobilbanken, så den er så overskuelig som muligt. Man skal ikke udfylde en masse felter og koder, når man går på mobilbanken, og det er nemt at overskue de forskellige funktioner”.