Mange almindelige mænd i dagens Danmark kender man til, at have sine børn i hver anden weekend på turnus, og der byder ferier tit på mere tid. For mit vedkommende giver lange køreture muligheder for fordybelse og samtale, uden mobiltelefon og tablet. Aftenens tur til Hobro var ingen undtagelse.

Min søn og jeg holder med et fodboldhold som de fleste kalder tabere, og sidst AGF besøgte Fredericia blev de sendt hjem, ude af pokalen, af et velspillende FC Fredericia mandskab.

Far og søn uden forstyrrelser

Men jeg har altid holdt med den traditionsrige gymnastikforening fra Aarhus. Det lærte jeg af min far, nu er det givet videre til min søn Sylvester. I min egen voksentid forstod jeg pludselig hvad de lange køreture som barn med min far betød. Det betød jeg havde min far lige ved siden af uden han skulle på arbejde. Vi kunne vælge at se kampen hjemme i sofaen, købe ind til hygge, men måske ville vi når kampen var kedelig, kigge på mobilen eller sønnike ville måske se noget på Youtube imens.

Vejrudsigten siger det bliver koldt,  og der er langt til Hobro. AGF ligger nr. 11 i Superligaen. Det er nok ikke den mest attraktive kamp på programmet. Sylvester holder også med FCK, Manchester United og Real Madrid, eller faktisk fodbold i det hele taget.

Vi har pakket godt med tøj, så kulden skal ikke blive noget problem og vi kører hjemmefra i rigtig godt tid. Hurtigt begynder de samtaler som måske er de vigtigste for turen kun far og søn. Sylvester opdaterer mig på den samlede fodboldverden, transfers, stillinger og kommer med prognoser for forårsturneringen.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Radioen kører på P3 og hurtigt viser det sig, at jeg er blevet min far. Der er så mange ting jeg ikke er opdateret på, og Sylvester kigger flere gange på mig som om jeg er fra et andet århundrede. Men ingen af os kan stikke af, der er langt til Hobro. Vi har aftalt at min mobil kun er til billeder, selv har han lagt både iPad og iPhone hjemme på værelset.

Der blev også plads til dybere samtaler

Eftersom vi nærmer os Horsens er samtalerne blevet et kende dybere, vi snakker nu om pubertet og andre hverdagsting vi næsten aldrig snakker om. Bilen og en langt væk destination er en perfekt cocktail til fordybelse og ægte nærvær. Normalt går weekenderne med sportsaktiviteter, gaming og weekendhygge, derfor er det vigtigt når muligheden byder sig at tage ud, også selvom turen kun går til Hobro.

Vi laver et stop på Djursland hos mine forældre, min far er blevet for gammel til at komme med, “det er for koldt” er hans standard svar, det forstår jeg godt i dag. Hans bidrag til turen er i dag en ny AGF hue til Sylvester, og mine tanker på min egen barndom og alene tid med far, gør mig stolt over at jeg gør det samme for sønnike, det giver mening.

Vi klæder om hos mor og far. Vi har t-shirts og halstørklæder på i bilen, så vi ikke bliver for kolde når vi træder ud i Hobro. AGF huen bliver svær at få af Sylvester, vi kører af sted stolte som få. Der er spænding i bilen og jeg begynder at forberede min søn på nederlag – dem har vi fået mange af både på hjemme og udebane.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen
Højt humør og varmt tøj

Sylvester kan noget med ord, han vil gerne være sportskommentator når han bliver stor, “far jeg vil gerne se en HOHO kamp?” Jeg forstår det ikke umiddelbart, men der er selvfølgelig tale om en Hobro mod Horsens kamp. Humøret er højt og snart lander vi i Hobro. Vi klæder om til varmt tøj på en tankstation og få minutter efter er vi på DS Arena.

Vi parkerer på en villavej, og går mod indgangen. Alt ånder fred og ro. Jeg har oplevet over 2-300 kampe i den første liga og kun alvorlig ballade en gang. Denne aften i Hobro er ingen undtagelse, alt er under kontrol. Hobro har gæstfriheden helt i top, og byder på gratis stadionplatte til alle os fra Aarhus.

AGF fans har deres egen indgang og tribune bag ved det ene mål. Selvom vi er en klub uden synderlige resultater i mange år, formår vi at være flere på stadion end Hobro selv kan mønstre.  Tribunen er fyldt og kampen går snart i gang, vi synger os varme og stemningen er høj.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen
Hobro Stadion med plads til forbedring

1. halvleg var en noget kedelig affære. Vi snakker om Hobro Stadion, og finder en del ligheder med den måde Monjasa Park i Fredericia kan udvides. Hobro har en del ligheder med Fredericia. Vi holder også med FC Fredericia og drømmer om at de en dag også kommer i bedste liga. I modsatte ende af hvor vi står er der en skov, deres stadion kan ligesom vores i fæstningsbyen udvides løbende. Hobro selv har kun få hjemmebane fans, så besøg fra Aarhus tæller godt i klubkassen.

Massivt snevejr og gule bolde

2. halvleg byder på massivt snevejr. Boldene bliver skiftet til gule bolde, så man kan se hvad der foregår. Heldigvis angriber AGF ned mod vores ende og så kommer forløsningen, 1-0 og den holder hele vejen til enden.

Der er vild jubel for første gang i 19 år vinder AGF den første kamp i forårsturneringen – og selvom det er koldt er vi glade for at vi kørte til Hobro. Vi venter på stadion, så vi kan hylde spillerne der kommer ud og hilser på os fans der tog turen til Hobro.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen
Gode oplevelser og minder fra min egen barndom

Vi går gennem et sneklædt Hobro og bliver i bilen til trafikken er stilnet af. Turen hjemad går selvfølgelig med at vende kampen og specielt de nye spillere. Da vi ikke kunne komme ned og proviantere i pausen lovede jeg en tur på McDonalds i Randers.

Vi ankom til overnatning hos min mor og far. Far og Sylvester skulle vende kampen inden vi begge trætte og fyldt med gode oplevelser, faldt i søvn i samme gæste seng, hvor mit drenge værelse var engang.

“Vi drømmer om flere oplevelser, far og søn”