Fredericia AVISEN har spurgt vores læsere, hvordan deres liv er i denne tid med corona. Vi har allerede modtaget en del beretninger om livet i denne Covid-19 tid. Vi bringer her de første af dem.

Tina Olander sammen med sangerinden Julie Bertelsen. (Foto: Privat)

Af Tina Olander

Til dem som hamstre.. 

Det føles som et mareridt.
Tankerne køre rundt. Hvad er det der sker?
Vi skriver år 2020 og alligevel er der nogle der tænker kun på sig selv..

Min familie skal have mad.
Min familie skal ikke mangle..
Jeg tager lige 10 ekstra, bare for sikkerhedens skyld.

Hvad med os der ikke kan komme ud?
Det er din skyld vi er mere isoleret end vi burde være.
Smittefaren er for stor når alle egoer samles og mer vil have mer.

Jeg troede folk var klogere.
Jeg troede folk havde hjerter.
Jeg troede her var plads til forskelle
Jeg troede forkert.

Vi taler om børn er uopdragende, men se lige på jer selv.
Dit barn er dit spejlbillede.
Du lære dem ikke at tænke på andre.
Du lære dem at ignorere de syge.

Til aften hørte jeg sætningen..
Det er jordens måde at udrydde de svage..
Så pyt med vi smitter.
For vi er stærke nok til at komme ovenpå igen.

Mit liv er i jeres hænder.
I opføre jer som jeg er intet værd.
Hvor er næste kærligheden?
Er man ikke mere værd end en pakke gær? 

Irene Møllegaard. (Foto: Privat)

Af Irena Møllegaard

Det er ikke gået nogen forbi, at vi lige pt i Danmark og størstedelen af verdenen er påvirket af Covid19 og Corona Virus. 

Jeg var lidt træt af det i starten, og tænkte pjat… MEN det er alvorligere end som så….også for dig og mig.  Ja jeg kan kun tale for mig selv, og gøre tiltag som vedrører mig, og som forhåbentlig bevirker at JEG IKKE er en af dem der bliver en potentiel smittet eller smittebærer.

Jeg er sclerose patient, og jeg får IKKE medicin mod og til min sygdom. Min medicin har været gennem tiden min træning. Min elskede styrketræning er så ikke muligt nu, hvor Fitness World er lukket ned. Så hvad gør en klog ???? 

Jeg må acceptere at min daglige gang ikke er muligt lige pt i fitnesscentret. Jeg er ikke mere trænings narkoman end at jeg ikke kan undvære det. ( men når jeg nu ikke MÅ eller KAN, ja så er trangen større ) det er psykologisk generelt tænker jeg. Det vi ikke må og kan, ja det vil vi…..

( sig til et barn: det må du ikke, og de vil gøre et forsøg alligevel)

Jeg er samtidig også en af de uheldige, at bliver jeg ramt af noget så banalt som forkølelse, ja så bliver jeg SYG og går helt i knæ op til 3 uger !!!! Så denne her situation berører mine tanker en del. I alt min tid som kronisk syg siden 2011, har jeg hvert år modtaget influenza vaccine. Det kan jeg ikke nu…..

Jeg er sygemeldt i øjeblikket fra arbejdet. Det var jeg også inden corona brød ud. 

Ja min hverdag er vendt fuldstændig helt på hovedet. Det befordrer IKKE min hjerne, når jeg er ‘ vant til rutiner og tiltag ‘ at jeg nu må acceptere hvad der sker rundt omkring mig. 

Jeg er IKKE herre over andre, men JEG kan tage mit ansvar og mine forholdsregler. 

Jeg forsøger at opretholde optimismen, det er ikke svært for mig. Jeg tænker på alt det gode der skal ske for mig, for der er godt nyt på vej. Jeg undgår at situationen der er bestemt ovenfra, ændrer så vidt mindst muligt min hverdag. 

Skal jeg ud at foretage indkøb, laver jeg ikke om på dette. Jeg har ikke hamstret noget som helst. Der bliver jeg sådan lidt: come on….folk hamstrer konserves, toiletpapir, brød og gær….hvorfor???? Vi er jo ikke i undtagelsestilstand. Skulle det ske, bliver jeg ikke deltager heri som en hamstre kvinde…

Jeg tager de kasser hvor vi kan selvbetjene, jeg hader i forvejen kø og mange mennesker. Jeg står ikke i nakken på folk, eller kører dem over med min indkøbsvogn. Jeg medbringer mine egne tasker til indkøb. Jeg ved på forhånd hvad jeg skal ud efter. Jeg er ikke en typisk oser på gågader og centre mm. Jeg går efter det jeg skal, ind – betale- ud og hjem. 

Der er jo ikke noget der ikke er skidt uden det er godt for noget andet. Jeg har fået ordnet ting herhjemme inde og ude, købt ind online ( jeg har indkøbsvirus hvad gælder online handel- jeg er kæmpe fortaler og elsker at tingene kan udføres online) 

Jeg bruger ikke håndsprit eller mundbind. Jeg har været i en forretning der ‘ beordrede det ‘ og så gør jeg det selvfølgelig. Jeg er ikke forskrækket eller bange hvad det angår. Jeg ‘ gør som jeg plejer ‘ og bestræber mig på at fortsætte det vante. Jeg må acceptere tilstandene rundt om mig, da jeg ikke kan ændre love og regler lige pt. 

Om jeg er bedre eller værre stillet end dig, ved jeg ikke.  Jeg ved, at denne her situation bliver ‘normal igen’  Indtil da må vi høre efter hvad der bliver sagt. De siger vi skal passe på hinanden, og tage vores forholdsregler. Så vi SKAL lytte efter. 

Pas på dig selv.

Carina Knudsen. (Foto: Privat)

Af Carina Knudsen

Hvordan jeg lever under corona krisen?? Ja. Min hjerne kører på højtryk hele tiden om hvordan ens hverdag er nu – og indrømmer gerne at jeg hørte at Mette F., havde lukket skoler og institutioner ned fra mandag d. 16/3, så panikkede jeg en lille smule ☺️ Men nu er der ikke fordi jeg føler der er så meget forskel i min hverdag, end der var for 14 dage siden – siden helvede brød løs (hvis man kan sige det på den måde).

Men jeg føler ikke at jeg på samme måde kan cykle forbi mine venner eller familie og sige hej. For hvad nu hvis jeg hoster, eller de hoster?? Den tanke kører meget rundt inde i mit hovede hele tiden. Men noget jeg savner… Det er mit arbejde som PAU i Skansevejens Børnehus… Den hverdag savner jeg rigtig meget, og ser virkelig frem til at alt bliver som det var før.

Cisse Kammersgaard. (Foto: Privat)

Af Cisse Kammersgaard

Jeg er en af dem som arbejder under alt det her.  Jeg arbejder i en blomster butik i Børkop Selv under corona skal folk jo begraves og mange sender blomster gaver til folk med karantæne :). Vi gør hvad vi kan for at holde det hele sikkert men det er selvfølgelig svært og ikke alle kunder respektere sikkerheden lige meget.  

Når jeg ikke er på arbejde føler jeg mig rimelig indespærret og alene for jeg tør ikke at tage ud til min familie osv da jeg er bange for at jeg måske kan ha en chance for smitte når jeg taler blomster med kunder hver dag.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer