Jeg kendte kun Hjalmar, fordi jeg har set her på Fredericia AVISEN, at han er Kim Larsens søn, men Hjalmar er meget mere end det. Han er en fantastisk charmenrende ung mand, som synger smukt og kan med hans måde at udtale det danske sprog på, øblive en af de største.

Jeg ankom til Tøjhuset kort tid før koncert start, og vidste ikke hvad jeg skulle forvente, men der var 200, der allerede havde indløst billet. Der gik ikke lang tid før Hjalmar med sit band trådte frem på scenen, og med det første ord i mikrofonen havde han allerede vundet mig som koncertgænger. Jeg har set mange koncerter, og jeg elsker det danske sprog, derfor er det en fornøjelse at høre Hjalmer synge.

Jeg kender kun en, der er ligeså god til at formidle det danske sprog, og det er Hjalmars far Kim Larsen. Nogen vil sikkert sige det er en hæmsko eller stor arv at bære, fordi han til tider lyder som far, og hans mimik og statur også ligner. Men Hjalmer er meget mere, han er også moderne i sit udtryk, og så skriver han kærlighedssange så man kan relatere til hver og en. Det som han minder mig om er en original, snydt ud af næsen på en af de største originaler i Danmark, det kan knægten ikke gøre for. Han virker også ligeglad, han har et kæmpe talent og synger fra hjertet.

Hjalmar kan også snakke mellem numrene, han fortæller om den spæde start med hans kammerat fra Odense Gymnasium, hvor de spillede mange steder for en fadøl. Desværre er det ikke første gang, at en større gruppe kvinder i salen er ligeså tale lyste, når jeg har været til koncert på Tøjhuset. Når de har klappet og råbt af, at Hjalmar præsenterer næste nummer, taler de videre, det skal dog ikke gå ud over min anmeldelse af koncerten, det er bare irriterende, når man nyder en af de kommende store stjerner i Danmark.

Koncerten er en smule kort, og vi har får det ene kærlighedsnummer præsenteret efter det andet, med et meget velspillende band, med den charmenrende Hjalmar i front. Jeg er ikke i tvivl. Jeg giver Hjalmar 6 stjerner, jeg er blevet fan.

En super fed ting til sidst, efter de er gået af scenen er, at Hjalmer kommer ud alene på scenen, med sin akustiske guitar. Han hopper ned til publikum og spiller uden mikrofon eller strøm. Der kommer den største samlignighed med far, som er den bedste sælgende og mest elskede kunster i Danmark. Hjalmer behøver ikke andet end sig selv, han ser godt ud og lyder så godt, at han ville kunne synge bro bro brille, eller hjulende på bussen og stadig ville det lyde originalt og fedt.

Uden strøm – Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Hvis Hjalmar møder de rigtige mennesker på sin vej, er der ingen grænser for, hvor hans talent kan føre ham hen.