FHK skulle vise, at holdet vil være med omkring slutspilspladserne. Det hele så godt ud efter første halvleg, hvor FHK gik til pause foran 11-15, men efter et stort sammenbrud i anden halvleg endte det med et nederlag på 32-25.

Fredericia Håndboldklub skulle forsøge at hente sæsonens første sejr. Det skete tirsdag aften i Ceres Arena, hvor Århus Håndbold var modstanderen, og i forhold til den første kamp i sæsonen havde FHK en ændring i truppen. Ud af truppen gled U19-spilleren Jonas Kruse til fordel for Rune Andersen, der var blevet sin skade kvit, men til gengæld var Kristian Olsen, Rasmus Thiemer-Jensen og Jakob Frederiksen fortsat ude.

Århus kom, i lighed med FHK, til opgøret med et nederlag i bagagen og de var derfor indstillet på at komme på pointavlen i 2020/21-sæsonen, men hjemmeholdet kom ikke godt fra start. FHK havde bygget en solid forsvarsmur op med Jimmi Andersen bag sig. I angrebet skød Kristian Stoklund med skarpt og tre af de fire første FHK-mål, og det gav en føring til fredericianerne på 1-4 efter syv minutter.

Der var tydelig forskel i stilen på de to hold. Århus spillede i starten af opgøret lange angreb, mens FHK bare ville frem og banke bolden i kassen, og det blev i virkeligheden gæsternes problem. Når det ikke lykkedes, så så det ualmindelig skidt ud. En febrilsk afslutning eller aflevering blev taget, og bang. Så lå bolden nede i deres eget mål efter, at Århus havde straffet det på en kontra.

https://www.gfforsikring.dk/gftrekantomraadet

Derfor lykkedes det også Århus at hænge på. Christoffer Bonde tog fornuftigt fra i målet, og i angrebet fik Jesper Dahl banket bolden i mål med en skarp venstrehånd og så var stillingen 9-10 efter 23 minutter, men Jesper Houmark ændrede slagets gang fra bænken med en timeout.

Det norske projektil, Mishels Liaba, kom ind fra bænken, og sammen med Nicolaj Nørager udgjorde de en farlig duo i FHK’s bagkæde, og det gav en føring på 11-14 med et minut tilbage af første halvleg, hvor Århus-træner Erik Veje Rasmussen forlangte timeout.

Den garvede træner havde lugtet, at det ville blive århusianernes sidste angreb i første halvleg og ville derfor sætte et system op til scoring. Erik Veje fik ret i påstanden, men missionen lykkedes ikke. Emil Tellerup satte benet på en afslutning fra Jon Katballe, og i den anden ende scorede Jakob Mikkelsen via en parade til pausestillingen 11-15 efter en flot disciplineret første halvleg af gæsterne.

Århus kom ud som lyn og torden til anden halvlegs start, og samtidig forcerede FHK unødvendigt i bestræbelserne på hurtigt at komme op og presse århusianerne. Den plan lykkedes ikke, og i stedet fik Århus i løbet af anden halvlegs første to minutter reduceret til 14-15.

En overtalsperiode til Århus blev vendepunktet. Århus blev usikre og lavede to fejl, og da Jakob Mikkelsen scorede i den anden kom FHK på måltavlen for første gang i anden halvleg, men det febrilske spil fortsatte.

Det var slet ikke til at blive klog på de to hold. I det ene øjeblik lykkedes genialiteter, og i det næste øjeblik skete der fejl, der ikke måtte ske på det her niveau. Det gjaldt derfor om at holde hovedet koldt, og det ville Erik Veje Rasmussen have Århus til efter 36 minutter ved stillingen 14-16.

Århus forlangte timeout, og det gav en effekt. Århus fik ro på spillet, og stille roligt halede de sig ind på FHK, der fortsatte stilen med at løbe hurtigt frem og den virkede ikke på dagen. FHK manglede et alternativ, og det forsøgte man med efter 44 minutter, da Århus var kommet i front med 19-18.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Ole Damgaard kommanderede syv mod seks, men det skulle han aldrig have gjort. FHK smed den ene bold væk efter den anden, og særligt var Anders Kragh Martinussen dyr i den fase. Hans brændte skud var skyld i, at Århus fik scoret i tomt mål og efter tre gange i træk at have scoret i tom kasse, så droppede FHK syv mod seks.

Lige lidt hjalp det. Korthuset var faldet sammen, og stod ikke til at rejse. Med ni minutter tilbage af opgøret var fredericianerne bagud 27-20, og det fik FHK til at forlange endnu en timeout. Et comeback var umuligt, men målet med den var, at holdet ikke skulle falde helt sammen og tage fra Århus med æren i behold.

Den store afklapsning udeblev, men det gjorde sejren også. Dermed led FHK’s ambitioner med at være med i top-8 ræset et stort knæk, da det blev til et nederlag på xx-xx. Næste gang FHK skal i aktion er på fredag i thansen ARENA mod Skjern.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer