Leder af Det Konservative Folkeparti Søren Pape Poulsen er frustreret over den seneste udvikling i minkskandalen. Han mener, at sagens forløb skal have konsekvenser. 

-Jeg har brug for at komme ud med det her, for jeg kan stadig ikke begribe det. 13.000 ton mink skal nu graves op igen. Efter de først blev slået ihjel som raske dyr efter en ulovlig ordre og så blev gravet ned flere steder, hvor de aldrig skulle være begravet, mener Det Konservative Folkepartis leder, Søren Pape Poulsen. Han fortsætter:

-Det er jo komplet vanvittigt at tænke på. Den sag er simpelthen en skandale uden sidestykke i nyere dansk historie. Og jeg mener helt ærligt, at regeringen og navnlig statsministeren er sluppet alt for billigt. 

Spændt på, hvad kommission kommer frem til

-Jeg er godt nok spændt på, hvad granskningskommissionen kommer frem til. For det her skal have konsekvenser. Tænk på, hvor mange ofre den her skandale kræver: 

– Minkavlerne, hvis eksistensgrundlag med ét blev taget fra dem. 

– Medarbejderne, som blev fyret og nu skal ud og finde sig et nyt arbejde i en ny branche.

– Skatteyderne, som får lov til at betale en ekstrem regning for erstatning til minkavlerne, opgravning af mink mv. 

– Staten, som mister milliarder og atter milliarder i fremtidige eksportindtægter fra et helt erhverv, som var i verdensklasse. 

-Det er simpelthen lige til at græde over. For det vildeste er jo, at det kunne være undgået at slå alle mink ihjel. Vi kunne også have minimeret den gigantiske erstatningsregning, som alle skatteyderne kommer til at betale. Vi foreslog en dvaleordning, som kunne have sikret erhvervets overlevelse. Men det var der ingen opbakning til. Det er mildt sagt stadig enormt frustrerende. 

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Somsak
Somsak
07:15 - 13. maj 2021 07:15

Når de konservative er på krigsstien skal man passe på, for de er sikkert i gang med at ringe til ens arbejdsgiver for at se om de kan få en fyret…hvordan går det med Naser Pape ? Minkskandalen, den største skandale var helt sikkert at vi havde erhvervet i DK i så lang tid, det var ikke kønt at se på, forretningsmæssigt gav det underskud i millionklassen, de bandt en 100kr i halen på hvert skind så nogen god forretning var det heller ikke, havde det her ikke indtruffet havde der været konkurser i massevis. Mht erstatningen så erindrer jeg at regeringen fremlagde et forslag herom, det blev skudt ned af VC, da det var aaaaalt for lidt og blev så mangedoblet på skatteydernes regning. Jeg stoler på vores sundhedsmyndigheder og hvis de mener at de var til fare, så er det sådan det er..så kan andre selvudnævnte eksperter strides om det lige så længe de har lyst til, vi andre er kommet videre.

Brian Magnussen
Brian Magnussen
12:38 - 13. maj 2021 12:38

Det skal da belønnes. Endelig er vi af med umoralsk dyrplageri, Endelig fik erhvervet + på kontoen, Hvad medarbejderne angår så finder de nok en virksomhed hvor de kan arbejde for Zlotys. Det er blevet 2021 og der må være noget der er vigtigere at gå op i end døde mink.