Vi har her i foråret og indtil nu oplevet en hel anden hverdag. Noget truer os, noget usynligt. Det truer ikke kun med sygdom, men det truer også med død.

Når en regering og et folketing møder en sådan udfordring, er hverdagen pludselig rigtig meget anderledes. Man møder både forståelse for beslutninger og mistro til samme. Da vira er usynlige, kan vi ikke umiddelbart vide om det er rigtigt. Kan det være konspiration? Men mennesker dør ikke umiddelbart af konspirationsteori, men de kan selvfølgelig dø på grund af reaktionen på en konspirationsteori.

COVID-19 er vanskelig at se som konspiration, da hele Verden reagerer på det. Det er en rimelig god garanti for ægtheden af dette virus.

Vi har set mange forskellige reaktioner fra myndigheder i forskellige lande. Vi kan også se, at det ikke er ligegyldigt, hvorledes myndighederne reagerer. Regering og folketing i Danmark ser ud til at have reageret rationelt, og vi må vist sige fornuftigt og godt.

At være regering og myndighed i den nuværende situation kræver meget, da det er alvorlige beslutninger, der skal tages. Disse beslutninger kan få mange konsekvenser. Nogen reagerer fornuftigt og følger de besluttede anvisninger har. Andre mener, at det er noget vås, da det er alt for store indgreb i dagligdagen. Øjensynligt spredes smitten meget lidt hos de fornuftige, hvorimod spredningen af virusset kan være øget hos de andre.

Når man som regering tager sådanne fundamentale beslutninger, der har været tilfældet i dette år, så vil der være ros og ind imellem barsk kritik.

På det seneste har kritikken været barsk med hensyn til beslutningen om at aflive rigtig mange mink, der åbenbart kan mutere vira og smitte tilbage til mennesket. På den måde kan situationen komme ud af kontrol. Det kan være ren teori, dog kan det også være dødelig alvor. Hvorledes skal man nu beslutte i den situation? Regeringen besluttede at lade tvivlen komme menneskene til gode og fjerner derfor minken. Hvilket i den alvorlige situation har givet fejltrin endda påstået lovbrud. Det må ikke ske, men mennesker laver somme tider fejl især i pressede situationer. Ikke desto mindre var og er beslutningen rigtig.

For det første er det rigtigt på grund af smittefaren. For det anden er beslutningen rigtig, fordi minken ikke hører hjemme i Danmark. Minken er et amerikansk dyr, der udelukkende holdes for at skaffe luksusklædning. Desuden er den føde, minken får, ikke produceret lokalt men transporteret, som det ser ud, på daglig basis.

Man har skrevet om, at det økonomisk var vanskeligt at drive minkfarm, og mange var vel egentlig under nedlukning, men når man bliver tvunget til at lukke, så har det jo været fantastisk med et brølende overskud.

Alt i alt har det været ærgerligt for minkfarmerne, men det er rigtig godt for Danmark, at den amerikanske mink forsvinder. Stil det som krav ved erstatning, at man ikke starter igen. Hvis man gør, så skal erstatningen tilbagebetales!

Noget trist ved disse politiske beslutninger er, at en del politikere forsøger at få billige points ved at kritisere i denne vanskelige situation i stedet for at støtte op og være med til at løse problemerne.

Jens Jørn Pedersen · Sanddalvej 4 · Fredericia

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer