Ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V) lagde fredag vejen forbi Fredericia. Sammen med hendes folketingskollega Karina Adsbøl (DF) besøgte hun ‘Stedet’ og AmiAmi.

Det er ikke hver dag, at der er ministerbesøg i Fredericia, men på en solrig fredag var der fint besøg. Eva Kjer Hansen besøgte igen Fredericia, sidste gang var i december, hvor hun besøgte HTX Lillebælt.

Denne gang havde Ligestillingsministeren taget en følgesvend i form af Dansk Folkepartis Ligestillingsordfører, Karina Adsbøl. Dagens visit i Fredericia indebar to besøg, først hos ‘Stedet’, der er et krisecenter for mænd og siden hos AmiAmi, der laver opsøgende arbejde indenfor menneskesmugling og prostitution.

“Jeg har været ude at møde engagerede mennesker, som de har committed deres arbejdsliv og fritidsliv til,” siger Eva Kjer Hansen.

Stedet

‘Stedet’ er et krisecenter for mænd, som fra og med i år har fået en bevilling fra satspuljemidlerne på 400.000 kr. om året til drift. Stedet har 4 sengepladser og mellem 23 og 32 mænd boende om året. Det er mænd som oplever livskriser af forskellig art – skilsmisse, misbrug, hjemløshed.

“Det er altid godt at komme ud i sin kreds at høre om arbejdet, og specielt også nede på mandekrisecentret, det synes jeg som ligestillingsordfører er interessant at høre om deres arbejde. Så det har bestemt været en interessant dag,” siger Karina Adsbøl.

Ministeren ankom planmæssigt i de trygge rammer hos Stedet, hvor Karina Adsbøl og Susanne Eilersen ventede. Turen startede med en rundvisning af den daglige leder Karsten og Bo Lundgreen. Undervejs spurgte ministeren og Dansk Folkepartis ligestillingsordfører, Karina Adsbøl nysgerrigt ind – blandt andet til de forskellige typer af beboere, der opleves på stedet.

En kort gennemgang at situationen og mulighederne for Stedet gav flere spørgsmål fra ministeren, der blandt andet spurgte ind til hvordan Karsten og Bo oplever nogle af de problemstillinger der ofte bliver vendt i den politiske debat – og nogle af de ting, der ofte er tabubelagt.

Med en aftale hos AmiAmi rendte tiden ud – men både ministeren og Karina Adsbøl blev fortalt, at de altid er velkomne igen.

Der er ikke lang mellem Prinsessegade og Sjællandsgade, så det blev til en rask gåtur mellem de to møder. Undervejs på gåturen gik snakken, både Karina og Eva talte om ting de må hjem og undersøge. Der har altså været stof til eftertanke.

“Der er brug for, at de kan fortsætte deres arbejde og de var meget ligefrem, det var også det jeg hørte Karsten fra Krisecentret ,at selvom vi har kæmpet for at få midler til, så er det interessant at høre forskellen. Det jeg tager med videre er arbejdet for mere ligestilling på området,” forklarer Karina.

AmiAmi

AmiAmi laver opsøgende arbejde over for potentielle ofre for menneskehandel i Region Syddanmark og har tidligere arbejdet med projekter målrettet danske prostituerede. Til det arbejde modtager de årligt 2 millioner kroner.

Det opsøgende arbejde over for migrant sexarbejdere sker ved besøg på klinikker mv., hvor der skabes kontakt og tillid til kvinderne, og de oplyses rettigheder samt tilbud under handlingsplanen og muligheder for hjælp. AmiAmi driver desuden et mobilt sundhedstilbud samt en stationær sundhedsklinik og et drop-in center i Fredericia.

Hos AmiAmi var også Folketingskandidat for SF, Karina Lorentzen Dehnhardt, der har arbejdet meget med AmiAmi. Hos AmiAmi startede mødet med en gennemgang af deres arbejdsområde, deres fokuspunkter og eksempler på sager de har haft.

https://www.laterrazza.dk/
Klik på annoncen og se mere