Situationen omkring COVID-19 er intensiveret, og det har fået Udenrigsministeriet til at udsende nye retningslinjer for udrejse. Hele verden er nu i orange zone.

“Situationsbilledet er alvorligt. Det gælder i forhold til smitten og i forhold til de tiltag verdens lande gør for at inddæmme det. Udenrigsministeriet strammer rejsevejledningen. Fra nu er alle destination som minimum orange. Det betyder, at vi fraråder alle ikke nødvendige rejser til alle lande. Man skal ikke rejse ud, med mindre det er absolut nødvendigt. Er man i udlandet bør man rejse ud hurtigst muligt”, sagde udenrigsminister Jeppe Kofoed på et pressemøde fredag eftermiddag.

“Det er på grund af et forsigtighedsprincip. Det er i forhold til smitte. Men også for at danskere ikke strandes i udlandet”, fortsatte han.

“Vi holder øje med udviklingen globalt”, slog Ministeren fast.

“Til alle danskere i udlandet. Husk at registrere jer på udenrigsministeriet danskerliste. Så ved vi hvor I er, og kan hurtigt komme i kontakt med jer”. Du kan tilmelde dig danskerlisten her.

“Overvejer I at rejse til udlandet: Så lad være. Vi skal passe på os selv og hinanden”, slog Udenrigsministeren fast.

Kunne man ikke forhindre så mange kom hjem, hvis man havde gjort noget tidligere?

“Vi har handlet ud fra tilgængelige data. Havde vi vidst hvad vi ved i dag, så habde vi gjort det anderledes. Men det vidste vi ikke”, lød det fra Erik Brøgger, direktør i Udenrigsministeriets borgerservice.

Hvor mange danskere er ude i verden lige nu?

“Vi har kendskab til 21.000 aktive simkort i USA, mere end 10.000 aktive simkort i Østrig. På danskerlisten har vi mere end 60.000 registreret. Typisk er billedet, at jo mere udviklet et land er, jo mindre er chancen for at man har registreret sig på danskerlisten. Vi taler formentlig 100.000+”, svarede Brøgger.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer