Danmarks nye regering er offentliggjort, og der er blevet plads til både nye ansigter og mere erfarne politikere i den regering der sammen med Mette Frederiksen skal lede landet.

Nicolai Wammen, Finansminister

Wammen er blandt de erfarne i Mette Frederiksens regering. Han blev i sin tid hentet ind som Europaminister under Helle Thorning-Schmidt, her kom han fra en rolle som meget populær Borgmester i Aarhus. Wammen er i den inderste kreds hos Frederiksen, hvorfor han også var med i forhandlingslokalet under de netop overståede regeringsforhandlinger. En post som Finansminister var derfor ikke uventet, det var enten det eller Udenrigsminister.

Jeppe Kofod, Udenrigsminister

Dagens største overraskelse, for mig i hvert fald, er valget af Jeppe Kofod som Udenrigsminister. Jeppe Kofod har en lang karriere i Europaparlamentet bag sig, og ved det netop overståede valg fik han nok engang en plads i parlamentet. Så hans netværk og arbejde med interstatslig politik har båret frugt, et modigt valg af Frederiksen at hente en mand ind udefra til så vigtig en post som Udenrigsminister.

Nick Hækkerup, Justitsminister

Noget der tværtimod ikke var en overraskelse er udpegelsen af Nick Hækkerup som minister. Hvilket ministerium han skulle ende i var svært at regne ud, men han er kendt som en flittig og arbejdsom minister, der leverer de resultater der skal til. Han er måske ikke den mest frembrusende politiker, men hans solide arbejde både i Folketingsgruppen og tidligere som minister.

Astrid Krag, Social- og Indenrigsminister

Selvom hun har skiftet parti, så har hun leveret flotte resultater og har gjort sig meget bemærket i medierne. Krag er en dygtig politiker, der er god til at komme ud, hvorfor hun også var et stærkt bud på en minister. Hun har arbejdet meget med netop socialområdet, så det er ikke nogen kæmpe overraskelse, at hun er endt her.

Morten Bødskov, Skatteminister

Morten Bødskov er en af de erfarne politikere, der dog sidste gang endte med at måtte trække sig som Justitsminister. Han har et ry for at arbejde hårdt, og for at han leverer flotte resultater. Han er endt i et svært ministerium, men det er vel der hvor man sætter sine stærkeste kort.

Dan Jørgensen, Klima-, Energi, og Forsyningsminister

Dan Jørgensen har stået i spidsen for Socialdemokraternes arbejde med et nyt principprogram, og så er han meget populær hjemme på Fyn. Jørgensen har tidligere været minister, og lige fra hans tid i EU har han kæmpet hårdt for miljøet. Derfor var han også et oplagt valg til denne post.

Mogens Jensen, Minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for
nordisk samarbejde

En lang titel som den meget erfarne Socialdemokrat har fået denne gang. De fleste havde nok spået ham som Kulturminister, efter hans lange tid som Kulturordfører, men der var aldrig en tvivl om at Jensen skulle være minister. Han er kendt som værende alsidig, så at han er blevet placeret et sted med blandet arbejde er nok et fornuftigt valg.

Magnus Heunicke, Ældre- og Sundhedsminister

Han blev i en undersøgelse i den seneste røde regeringsperiode udpeget som værende den mest populære minister blandt befolkningen. Sidst var han Transportminister, men nu er han steget i graderne og ender i et af de vigtigste ministerier.

Benny Engelbrecht, Transportminister

Et andet kort der heller ikke var uventet er Benny Engelbrecht. Engelbrecht er meget vellidt i Sydjylland og så har han tidligere erfaring som minister. At han ender som Transportminister er måske ret uventet, det er ikke det største ministerium.

Rasmus Prehn, Minister for Udviklingssamarbejde

Rasmus Prehn er nok et navn der også kommer bag på de fleste, han har været meget i modvind efter bogen ‘Den hemmelige socialdemokrat’. Han har gået stille med dørene den seneste tid, måske derfor han ender på et af de mindre ministerier.

Pernille Rosenkrantz-Theil, Børne- og undervisningsminister

Et navn man næppe kunne komme uden om var Pernille Rosenkrantz-Theil, og hun har også fået en af de store poster. Mette Frederiksen gik til valg på at være børnenes Statsminister, så at Rosenkrantz-Theil ender som Børneminister må ses som et kæmpe skulderklap.

Trine Bramsen, Forsvarsminister

Bramsen har været meget profileret i medierne, og hun har knoklet gennem mange år – også i hendes tidligere hverv som minister. Mette Frederiksen havde svært ved at komme udenom Bramsen i hendes regering, og hendes person egner sig godt til Forsvarsministeriet.

Ane Halsboe-Jørgensen, Uddannelses- og Forskningsminister

Ane Halsboe-Jørgensen er et af de mindre kendte navne, men ikke desto mindre er hun blevet valgt som minister. Uden at forklejne hendes evner tyder det mest på, at Mette Frederiksen stod i en stor udfordring med at finde nok kvinder til sin regering. Men Halsboe-Jørgensen får et arbejde foran sig, med lidt lettere vilkår end den tidligere minister, efter at nedskæringerne er afskaffet.

Simon Kollerup, Erhvervsminister

En ung mand, der ikke har fået voldsomt meget medietid. Kollerup har ry for at arbejde hårdt, noget Frederiksen fortalte, at hun har lagt meget vægt på i hendes udpegelse. Kollerup går en stor ministerpost i møde, en post han formentlig vil finde sig godt til rette i.

Mattias Tesfaye, Udlændinge- og Integrationsminister

Tesfaye er endnu et af de helt sikre kort – også på den post han nu har fået. Han har i den seneste periode været ordfører på området, så han har tegnet Socialdemokratiets linje på området – det må da siges at være oplagt at vælge ham som minister på den baggrund.

Peter Hummelgaard, Beskæftigelsesminister

Endnu en ung socialdemokrat. Hummelgaard har en fortid som formand for DSU, og så har han især på det sidste været meget i medierne. Han er et modigt, men samtidig også et sikkert valg af Frederiksen. Hummelgaard har en stort netværk og et meget vellidt internt i partiet.

Kaare Dybvad, Boligminister

Kaare Dybvad er endnu en af de folk der er tæt på Mette Frederiksen. Dybvad har gjort sig bemærket i medierne, men ikke i samme grad som flere af de andre. En post som Boligminister er et skridt op for Dybvad, men det er stadig ikke det tungeste ministerium.

Lea Wermelin, Miljøminister

Wermelin er den mest populære politiker på Bornholm hvor hun kommer fra. Hun er ung, hun er kvinde – og så er hun hårdtarbejdende. Altsammen noget Mette Frederiksen ikke har kunne undgå at udpege. Flot for den unge Wermelin.

Joy Mogensen, Kultur- og Kirkeminister

Det var forventet at Mette Frederiksen ville hente folk ind udefra, og her har Mogensens navn været nævnt et hav af gange. Derfor kommer det ikke bag på nogen, at hun nu er hevet ind i regeringen. Spændende, men flot valg af Mette Frederiksen.