I Venstre synes vi, at det skal være billigere at være fredericianer samtidig med, at vi prioriterer de små børn. Vi gik derfor til budgetforhandlingerne med ønsket om at sænke forældrebetalingen på daginstitutionerne samtidig med, at vi investerede i mere personale, så vi kunne få minimumsnormeringer på institutionsniveau, altså helt ud i den enkelte daginstitution.

Jeg er stolt af, at det lykkedes med minimumsnormeringerne, og at vi i Fredericia nu har en af landets bedste normeringer og måske endda landets allerbedste normering på småbørnsområdet. Desværre var der ikke opbakning blandt de andre partier til at sænke forældrebetalingen. Vi synes ellers, at det havde været et stærkt signal at sende både til de børnefamilier, som allerede bor i byen men også et stærkt signal at sende til børnefamilier på udkig efter et nyt sted at bo, hvis vi i Fredericia både havde minimumsnormeringer og en lavere forældrebetaling. Forældrene betaler i dag 25 procent af prisen, hvilket er det absolut højeste man må opkræve. Det svarer til 45.870 kr. pr. år for en fuldstidsplads til et barn på 0-2 år og 27.665 kr. pr. år fra 3 år og det er uden frokostordning, som kommer oveni prisen. Det er mange penge for en børnefamilie.

På byrådsmødet i mandags kunne vi vælge at hæve forældrebetalingen yderligere, fordi tilskuddet fra staten til minimumsnormeringerne gav mulighed for det. Det er Venstre imod.

Jeg glæder mig som sagt over, at vi nu får minimumsnormeringer, men det er netop det, et minimum. Venstre vil således gerne være med til at investere endnu mere i børnene, men det er os som kommune, der har ansvaret for at levere en ordentlig service til borgerne og os som politikere der skal stå på mål for serviceniveauet, og der skal prioritere det i budgettet. Vi skal ikke vælte udgiften over på forældrene bare fordi vi kan. Det er ikke rimeligt.

Pernelle Jensen, byrådsmedlem (V)

Umanaksvej 2, Fredericia

Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jjpedersen)
1 måned siden

Det er uanstændigt hele tiden at vise dig og dine børn offentlig. Har du slet ingen blusel eller omtanke for dine børn. Skal de fra de er født være offentlige personer?

Ove Nygaard
Ove Nygaard
1 måned siden

Ja, hvad gør man ikke for at blive genvalgt til byrådet den 16. november? Enig i, at det her er “over grænsen”!