Middelfart AVISEN besøgte den nye forretning MiniKartellet, som slår dørene op på lørdag. Ejerne Liset Skov og Kathja Kingo glæder sig og håber, at mange vil være med i deres nye koncept. 

Den 22. februar åbner dørene op for en ny forretning i Jernbanegade, når MiniKartellet nærmest i bæredygtighedens tegn giver mulighed for, at du kan komme ind med alt det brugte baby/børnetøj, ting eller udstyr, som du har liggende derhjemme.

Konceptet er, at man sætter sit tøj til salg hos MiniKartellet, når man lejer et stativ til det. Man bestemmer selv, hvilken prisklasse tøjet skal være i. Minikartellet får 15 procent i kommission af hele salget.

Det er de to dygtige iværksættere, Liset Skov og Kathja Kingo, som er kvinderne bag MiniKartellet, med ideen om, at genbrug af tøj sagtens kan være unikt, lækkert og godt.

Idéen til konceptet

Liset Skov og Kathja Kingo ønsker samtidig, at alle tænker mere på miljøet til gavn for nutidens og fremtidens generationer. Og det er gået stærkt med at komme i gang.

”Vi har i det nye år, talt meget om, at vi skulle starte noget op. Vi ønskede at dele vores tanker og aktive handling om at tænke miljø- og bæredygtighed mere ind i vores hverdag. Der var så ikke langt fra tanken til handling, nu er vi i gang”, fortæller Liset Skov stolt.

By Lulu smykker

Der skal også være plads til, at mødre kan købe andre produkter og lækkerier, det vil f.eks. være muligt at købe smykker af mærket, By Lulu og mere er på vej, fortæller de to iværksættere.

I den nye forretning bliver der også plads til sjov og leg – børnene kan bevæge sig frit rundt. På åbningsdagen er der også aktiviteter, som de to indehavere håber trækker folk til.

”Vi har arrangeret mange aktiviteter for børn. Der bliver desuden konkurrencer for voksne, som får mulighed at deltage i en lodtrækning af nogle fede præmier. Der bliver desuden malet ansigter på børnene, en dejlig flødbollemaskine kaster søde sager efter os, og så er der børnebobler og voksnebobler samt lidt snacks til ganen”, fortæller Kathja Kingo med et kæmpe smil på læben

Men det er ikke kun på åbningsdagen, der sker noget, fremover vil der være forskellige aktiviteter, blandt andet babyrytmik og børneyoga.

Se meget mere i filmen her