På Erritsø Fællesskole afd. Bygade var der onsdag gang i laboratoriet. Det var ikke skolens sædvanlige elever, men et talenthold fra 4.-5. årgang, der er blevet samlet til et projekt, som lærer og talentvejleder, Christian Storm Tholberg, kalder for miniforskere.

Erritsø Fællesskab er blevet fast inventar på sciencelinjen for at være en del af Unge Forskere, og i den forbindelse med Christian Storm Tholberg udviklet et nyt koncept. Han har samlet et talenthold bestående af udvalgte elever på 4.-5. årgang, hvor de arbejder halvanden timer om ugen. Det hold kaldes miniforskere, og har dannet problemstillinger, som nu er endt ud i, at de er i laboratoriet.

Christian orkestere miniforskere. (Foto: AVISEN)

Eleverne var onsdag samlet fra 08:30 – 14:00, hvor de var i laboratoriet for første gang. Holdet består af 16 elever, hvor vi talte med Magnus, Mads og Nilam, der går i 5. klasse. De undersøgte, hvad man kan gøre for at undgå og smide kaffegrums ud.

Vi spurgte de tre elever om, hvordan det er at være en del af miniforsker-holdet.

»Det er sjovt, og man finder ud af mange ting. Det er også godt, at man får nogle flere venner her,« siger Mads, der vendte sig om og spurgte Christian om, hvor længe holdet har været igang. Svaret var siden uge 39.

Koncentrationen var i top. (Foto: AVISEN)

Hvordan er det at arbejde med det her projekt?

»Projektet er på en måde til at hjælpe verden, så det er rigtig fedt,« siger Nilam.

Selvom de tre elever kun går i 5. klasse, så har dem alle gjort sig overvejelser om fremtiden. Mads vil være dyrlæge, Magnus vil være noget indenfor filmbranchen og Nilam vil noget med science.

Der er deadline for UngeForskere 2020 d. 3. februar 2021, og inden da fortæller Christian Storm Tholberg, at miniforskerne skal mødes igen til januar.

Om Unge Forskere:

Unge Forskere er Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence.

Unge Forskeres vision er, at alle elever skal blive så dygtige, som de kan – også de mest talentfulde. Unge Forskere er et talentprogram både for drømmerne med højt til loftet og for praktikerne, der engagerer sig i helt konkrete, virkelighedsnære problemstillinger.

Gennem problembaseret projektarbejde får talenterne mulighed for at dyrke deres interesse for science, og i konkurrence med landets bedste unge forskere kan de nå helt nye højder

Unge Forskere består af tre konkurrencer:

  • Unge Forskere Junior – en konkurrence for elever i grundskolen, Unge Forskere Senior – en konkurrencen (eleven tilmeldes af læreren)
  • Unge Forskere Senior – en konkurrence for studerende på ungdomsuddannelserne (eleverne tilmelder sig selv)
  • Min Vildeste Ide – en tegnekonkurrence om gode ideer for elever i grundskolen (klassen tilmeldes af læreren)

I Unge Forskeres vision arbejder vi med at lade børn og unge arbejde direkte med den naturvidenskabelige forskning og teknologiske udvikling. De unge forskere viser, at deres ideer kan omsættes til handling i den virkelige verden, og at børn og unge kan gøre en forskel. Med de unge forskere som rollemodeller kan Astra inspirere en ny generation af science-interesserede børn og unge.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer