Igår aftes blev det meddelt, at Lars Høgh er afgået ved døden at have tabt kampen til kræft, men Høgh vandt befolkningens med sin personlighed.

Imponerende 817 kampe spillede Lars Høgh for OB i sin aktive fodboldkarriere, hvor det blev til otte landskampe, og det var formentlig blevet til flere, hvis det ikke var for Peter Schmeichel.

Høgh blev derfor ikke kendt som landsholdsspiller, men i stedet for evnerne, som han viste frem i OB, hvor han var med til “Miraklet i Madrid” i 1994, hvor OB besejrede Real Madrid på mægtige Santiago Bernabéu. Derudover huskes Lars Høgh særligt fodboldmæssigt for evnen til at redde straffespark. Det er bedst eksemplificeret ved en episode på Lyngby Stadion, hvor han bekendtgjorde, at han ville snuppe sparket fra Miklos Molnar – og det skete.

Undervejs i karrieren vandt Lars Høgh tre vandt tre mesterskaber inden, at han stillede støvlerne på hylden i 2000. Efterfølgende blev Høgh målmandstræner, og siden 2007 har han været målmandstræner på landsholdet. Derudover har han været tilknyttet FC Nordsjælland, Viborg, OB og Brøndby, hvor han af to omgange til sammen har taget sig af målmændene i Brøndby i ti år.

Én ting er meritterne som spiller og målmandstræner. Noget andet er mennesket Lars Høgh, der var noget helt specielt. På tværs af klubber har Høgh altid nydt stor respekt, og været anerkendt som en gentleman, hvilket man specielt har kunnet mærke i den seneste tid, hvor det stod klart, at Høgh’en sang på sidste vers.

Forskellige holds fans hyldede ham med bannere og sang, og senest blev Lars Høgh helt officielt hædret, da han kom med i fodboldens Hall of Fame, hvor Michael Laudrup, der er medlem af juryen, rammede ind, hvorfor hele Danmarks Lars Høgh kom med ombord i det fine selskab.

– Lars Høgh var en fremragende målmand. Alene 817 kampe for OB igennem 23 år – rekord for en spiller i dansk topfodbold formentlig for altid – understreger hans format og loyalitet. Han havde fået mange flere A-landskampe, hvis vi ikke i den periode havde haft Peter Schmeichel. Siden har Lars været en inspirerende målmandscoach for såvel klubhold som Herrelandsholdet. Men det er for sine meritter på banen, han nu optages i Fodboldens Hall of Fame. Det glæder mig. Lars er et stort menneske, sagde Laudrup.

Lars Høgh var gift med Tine, og sammen fik de to børn, heriblandt TV-værten Josefine Høgh.