Tirsdag den 5. december mistede Fredericia Idrætsdaghøjskole og Idræt i dagtimerne en stor personlighed. Vores frivillige instruktør ved badminton gennem 9 år, Calle, er gået bort i en alder af 70 år.

Calle var i sit arbejdsliv ansat ved Telegrafregimentet i Fredericia, hvorfra han gik på pension for ti år siden. Herefter begyndte han til badminton hos Idræt i dagtimerne, hvor han hurtigt blev spottet som en hjælper til badminton, hvilket han hurtigt takkede ja til.

Calle var indbegrebet af Idræt i dagtimerne. Han var gennemgående en person, som kunne rumme alle, og som med sit stille og rolige gemyt havde stor forståelse for de mange forskellige medlemmer, som går til Idræt i dagtimerne – uanset forudsætninger og alder. Han formåede derfor altid at tage godt imod folk samt at skabe tryghed og en følelse af at være en del af et fællesskab. Om noget vidner det om det store hjerte, som Calle havde. Han kunne både være behjælpelig overfor den helt nye badmintonspiller, den nuværende eller tidligere misbruger, som gerne ville spille badminton samt hr. og fru Jensen, som spiller på deres faste bane med deres faste makkere, men som en gang imellem lige manglede en ekstra spiller eller en ledig bane. Calle kunne altid finde en løsning. Derudover organiserede han to gange årligt en hyggeturnering i Idræt i dagtimernes regi, hvor der gennemgående var styr på tingene.

Calle kom stort set hver dag hos Idræt i dagtimerne, og det er tydeligt, at dette var en stor del af Calles hverdag. Han spurgte sågar om fri, når han et par gange om året skulle på ferie. Hver dag når Calle mødte ind, lettere forpustet efter den nøje planlagte cykeltur til Fredericia Idrætscenter, stak Calle altid hovedet ind på kontoret med tid til et hej, en lille sludder og et pænt mojn, når tiden var inde til at cykle videre i dagens gøremål (han var trods alt sønderjyde…). Han havde dog sjældent travlt med at komme videre, men gav sig dagligt tid til en god snak over en kop kaffe – og en gang om ugen til Calles hjemmelavede æblekage. Begge dele blev typisk nydt i Idræt i dagtimernes baglokale, som af samme grund igennem de seneste år er blevet benævnt ”Calles Corner”. Denne betegnelse får pludselig en noget dybere betydning. Der var ikke tvivl om, at Calle var god til hygge. Og han hyggede sig i sin sidste stund til et julearrangement for instruktører og frivillige hos Idræt i dagtimerne, hvor han efter eget udsagn havde en godkendt kegleindsats, hvorefter han nød julemaden og ikke mindst det sociale samvær.

En anden af Calles store passioner, som få gange kunne betyde et afbud til Idræt i dagtimerne, var Fredericia Garnisons Idrætsforening (FAGI). I dette regi var han også organisator, og hjalp jævnligt til med diverse stævner og arrangementer. Dette vidner om, hvor meget idrætten og de tilknyttede fællesskaber har betydet for Calle – og om det eftermæle, som Calle i samme forbindelse har efterladt.

Kendetegnende for Calle var også hans ordentlighed og punktlighed. Man kunne altid regne med Calle, og han støttede op om de aktiviteter, som i hans tid er startet hos Fredericia Idrætsdaghøjskole. Det var også at mærke i Calles virke i Fredericia Idrætsdaghøjskoles bestyrelse, hvor han har været aktiv i de seneste 4 år.

Der skal heller ikke herske tvivl om at Calle var et familiemenneske, og vi har især hørt om og oplevet den omsorg, som han har ydet sine to yngste børnebørn. Han var klar med en hjælpende hånd, og for at sikre, at børnene kunne cykle til skole, planlagde han den mest sikre rute, og cyklede selv til Østerby for at sikre indlæringen – der skulle jo være styr på tingene. Han nød også sin tid med Lisa, som både bød på hyggeligt samvær og rejser – og ikke mindst en gin og tonic i ny og næ.

Calle efterlader sig to børn, fire børnebørn og sin kæreste gennem ni år, Lisa. Herudover efterlader han sig også mange gode venner og bekendtskaber hos især Idræt i dagtimerne og FAGI.

Æret være Calles minde.