Der er masser af millioner på spil. På Fredericia Avisen er vi glade for e-sport og xtremsport. I denne weekend har du mulighed for at følge nogle af verdens bedste gamere og xtremsports udøvere på tv eller app, når henholdsvis ELEAGUE Major Boston 2018 og X Games Aspen løber af stablen.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

ELEAGUE Major – direkte: På ZULU

Du se kvartfinalerne fredag d. 26. januar, semifinalerne lørdag d. 27. og søndag d. 28. januar vises finalen.

Der spilles CS:GO i dit fjernsyn i denne weekend fra Boston, turneringen er nået til kvartfinalerne. $1,000,000 USD er på spil til de fem deltager der løfter trofæet på søndag.

I denne store turnering kunne du følge det danske hold Astralis, de røg desværre og meget uventet ud natten til tirsdag. Hvis vi skal have en chance for dansk guld, er det holdet FaZe, du skal heppe på. Finn Andersen er den eneste dansker, der stadig er med i turneringen. Finn Andersen der også går under navnet ‘Karrigan’, har tidligere spillet for Astralis, men spiller nu på holdet FaZe. Det er ikke umuligt at en Dansker kan løfte trofæet i Boston.

Se FaZe slå Astralis fra ESL Pro League Season 6 Finals i Odense

Måske er du selv e-sportspiller, så behøver jeg nok ikke anbefale det, men vil du have et indblik i verdens hurtigste voksende sport så er der gode muligheder her.
Se facts om turneringen her.
X-Games Aspen – DR3

Jeg elsker X-Games, det er et højdepunkt hver gang det kommer atleterne bliver bedre og bedre og får træningsforhold, der nærmer sig det perfekte. De mange penge som er kommet sponsorater har givet kulturen et stort kommercielt boost. X-Games findes i en sommer- og vinterudgave, og lige nu de i Aspen Colorado og alt der kan konkurreres i på sne, løber over skærmen denne weekend. Vinderen i en disciplin får $50,000 USD, og den eftertragtede guldmedalje.

I nat kommer to af mine yndlingsdiscipliner, det er mændenes Snowmobile Freestyle-finale, sidste år pressede deltagerne deres snowmobiles til det yderste. 2-Backflip er en af de tricks som er meget halsbrækkende, det er faktisk næsten alle de tricks, de laver på deres snowmobiles. En snowmobile minde mere om en motorcrosscykel end snescooter, så der er masser af hestekræfter og fede tricks når det kommer til freestyle.

01.30 – 02.30 Snowmobile – Freestyle-finale.

Se en 2 Backflip her:

Hvis du kan lide Snowboard, så er der ikke noget der kan sammenligne sig med “Big Air”. Der køres kvalifikation til finalen, så jeg lover, der kommer fart og air på. Det er vandvittigt, når de kører ned af den stejle nedkørsel, rammer deres kick, som er rampen, de sætter af fra, og så har man et tricks. Det er en fed showdisciplin, med masser af lir, så det er bare med at sætte vækkeuret, hvis du ikke kan holde dig vågen.

04.30 – 06.30 Snowboard – Big Air

Se DR3 Program for X-Games her.