Knap 5.000 kilometer fra den danske grænse er 40 danske fødevarevirksomheder i øjeblikket på charmeoffensiv, heraf er 20 virksomheder udstillere på Gulfood-messen i Dubai World Trade Center. Mammen Cheese fra Fredericia er en af dem, og i dag kiggede miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen forbi.

Der blev smilet, smagt og trykket hænder, da miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i dag kiggede forbi de danske udstillere på en af verdens største fødevaremesser – Gulfood i Dubai.

Esben Lunde Larsen er i denne uge i De Forenede Arabiske Emirater på et større eksportfremstød, der skal promovere danske fødevarer og miljøteknologi, og et af punkterne var et besøg på den danske stand i Dubai World Trade Center.

Her mødte han blandt andet Mammen Cheese fra Fredericia, som er én af de 20 danske udstillere, der viser produkterne frem 4.970 km fra Danmark.

– Det er enormt opløftende at møde alle disse lokale danske virksomheder på en udenlandsk messe med et gigantisk publikum. Danmark har nogle unikke fødevareprodukter, og De Forenede Arabiske Emirater er afhængige af at import store mange varer, som Danmark kan levere. Det fortjener stor anerkendelse at virksomhederne griber muligheden og tropper op her, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Landbrug & Fødevarer og Dansk Industri er medarrangører af eksportfremstødet.

– Danske fødevarer er efterspurgt overalt i verden for deres utrolig gode kvalitet og høje fødevaresikkerhed. Og de er også blandt de mest bæredygtige, da klimaeffektiviteten i dansk landbrug er meget høj. Senest har EU godkendt Danmarks ansøgning om særstatus på kyllingekød, der i årevis har været fri for salmonella, siger Flemming Nør-Pedersen, direktør hos Landbrug & Fødevarer.

– Det er 11. år i træk, at DI arrangerer en dansk fællesstand på Gulfood, og ministerens tilstedeværelse i dag er helt sikkert med at skabe opmærksomhed om Danmark og danske fødevarevirksomheder. Gulfood ligger rigtig godt placeret i forhold til at samle repræsentanter for hele verdens fødevareindustri, så messen har høj prioritet hos os”, siger Leif Nielsen, branchedirektør, DI Fødevarer.

De kommende dage byder bl.a. på politiske møder og møder med ledelsen i flere af de største supermarkedskæder i De Forenede Arabiske Emirater.

Eksportfremstødet slutter onsdag.