Militærhistorisk Forening hører til i Fredericia, og de er som mange andre foreninger ramt af Covid-19 retningslinjerne. Aktiviteterne er nu sat i bero resten af året, og i stedet har foreningen valgt at gøre 2021 kontingentfri for medlemmerne.

Militærhistorisk Forening er ti år gammel som forening, men vi skal endnu længere tilbage for at finde starten på det hele. Vi har talt med formand, Ken Pedersen, der har været formand siden 2016. Ken har været med hele vejen, da det startede i et noget mindre regi for omkring 20 år siden.

»Det startede i det små med, at vi var til foredrag på museerne, og vi var de samme, der kom hver gang. Så begyndte vi at mødes hos hinanden og fortalte historien. Vi endte derfor med at stifte foreningen i 2010,« siger Ken Pedersen og fortsætter:

»Henning Linnet var frivillig på arkivet, og derfor spurgte vi om, at vi måtte holde til der. For tre-fire år siden flyttede vi hen til Det Bruunske Pakhus. På et tidspunkt måtte vi sige stop for medlemmer på arkivet, men efter, at vi er kommet i Pakhuset, er det ikke noget problem mere.«

Pga. Covid-19 nåede Militærhistorisk Forening kun seks arrangementer i foråret, og det står i skærende kontrast til, hvad foreningen ellers normalt har i løbet af året, hvor der ved tidligere lejligheder har været oplæg fra blandt andet Karsten Marrald Sørensen, der er leder for Museerne i Fredericia, som foreningen generelt har et godt samarbejde med.

»Vi har omkring 25 arrangementer om året, og den første mandag i hver måned har vi foredrag, hvor det kan være alt lige fra stenalderen til 1864 – det er meget bredt. Vi har samleaftener, hvor man bytter forskellige ting, og der kommer 25-30 stk hver gang, og til de andre arrangementer kommer vi mellem 70 – 105 personer,« siger Ken Pedersen og fortsætter:

»Med de nuværende restriktioner, og målgruppen på vores forening, har vi valgt at lukke ned året ud. Vi skulle have haft to arrangementer, og en julefrokost, hvor vi plejer at være 70-80 personer, og det er også aflyst. 90-95 % af vores medlemmer er pensionister, så det er selvfølgelig ærgerligt for dem, da det er en af de muligheder de har for at være sammen med andre og komme lidt væk hjemmefra. Flere spørger, hvornår vi skal igang igen, men vi kan ikke rigtig komme igang.«

Af samme grund har foreningen taget konsekvensen og gjort næste år kontigentfri.

»Når der ikke bliver brugt penge på foredragsholdere, så har vi valgt at gøre det næste år gratis. Normalt giver man 200 kroner om året, og for det får man foredrag og kaffe og whinerbrød ad libitum, når vi mødes,« siger Ken Pedersen.

I alt har Militærhistorisk Forening 123 medlemmer, og selvom foreningen hører til i Fredericia er der også medlemmer fra Odder, Esbjerg, Slagelse, Nyborg og Odense. Medlemmerne har tidligere været på tur til Normandiet i forbindelsen med markeringen af 70 og 75 året for invasionen – også kaldet D-dag. Håbet er, at der også kan arrangeres en tur til 80 års jubilæet.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer