Casper Juhl Jørgensen fra Middelfart har begivet sig ud på en verdensomspændende rejse med et tvist. Han er nemlig digital nomade og arbejder for den danske IT-virksomhed, Terapeut Booking.

Foto: Casper Juhl Jørgensen

I sommeren 2018 bedrog den nu 24 årige dreng fra Middelfart og nuværende skibsrejsende, Casper Juhl Jørgensen, afsted på en rejse, der skal tage ham verden rundt. Han færdes hverken til lands eller i luften, men i en sejlbåd ved navn ‘Shanty II’, bevæger han sig afsted mod fjerne kyster. Meget i stil med hvad Mikkel Beha, og hans familie har gjort i serien af samme navn.

Casper er dog ikke på ferie, eller kulturel sightseeing. Han arbejder med support og marketing for den danske IT-virksomhed Terapeut Booking. Her har han bl.a. ansvaret for virksomhedens tilstedeværelse på Facebook, en side med næsten 8 tusinde følgere.

På nuværende tidspunkt er Casper også studerende ved DTU, hvor han har fokus på proces og innovation. I den forbindelse er han nu udvekslingsstuderende i Valencia, hvor han ligger stille i havnen. Især hans uddannelse kan han bruge i sit daglige arbejde, både på båden og for Terapeut Booking.

Vind og vejr skifter hele tiden på havet, og man må ofte improvisere for at løse uforudsete problemer og udfordringer. Casper havde faktisk ikke nogen sejlererfaring eller et synderligt godt kendskab til både, inden han købte Shanty ll.

Interessen kom tilbage fra barnsben af i Middelfart, men dengang fik Casper desværre ikke gjort noget ud af det. Nu er båden Caspers livsprojekt ved siden af hans ingeniøruddannelse. Det har givet ham utrolig meget livserfaring og praktisk ingeniørerfaring, som man ikke nødvendigvis får tilegnet sig på studiet.

“Jeg har lært mere om ingeniørarbejde ved at reparere pumper, el-motorer, fyr mm. på min båd, end jeg har lært under uddannelse” udtaler Casper Jørgensen, og fortsætter:

“Jeg har haft mange problemer med mit fyr. En januar nat, mens der var frost udenfor, besluttede fyret at sende alt hvad der normalt kommer ud gennem skorstenen, ind i båden. Jeg frygtede straks for kulilteforgiftning, og åbnede vinduerne, men samtidig kom vinterkulden også ind. Det var en utrolig kold nat.”

Det samme er gældende i hans arbejde. Som en anden nomade, er han nødt til at navigere og hjælpe kunder, når eksempelvis nye funktioner bliver tilføjet til Terapeut Bookings system.

Mange af kunderne har også nye og gode idéer til booking-systemet, som Casper må facilitere til udviklerne i virksomheden. Det er ikke altid nemt at balancere både arbejde og studie, samtidig med at man er til søs, men Terapeut Booking har gjort det nemt for Casper. Virksomheden er utrolig digitaliseret, og alt kommunikation foregår digitalt.

“De fleste vil jo tænkte at en digital nomade er en interessant og sjov youtuber, der redigerer fede professionelle film, en fotograf der tager fantastiske billeder eller en kendt instagram model. Jeg sidder bare i min sofa på min båd, og hjælper Linda eller Jens med at få sat deres terapeut klinik ordentligt op i vores booking system, så hun kan fakturere automatisk”.

De fleste af medarbejderne hos Terapeut Booking arbejder faktisk remote fra egne kontorer og hjem.

Terapeut Booking har eksempelvis ansatte siddende i København, Jylland, Columbia, England, Norge og selvfølgelig Casper selv, som færdes rundt omkring på de syv verdenshave.

Casper fortryder ikke sin beslutning om at købe en båd i så tidlig en alder. Båden er hans hjem, liv og selvfølgelig hobby-projekt. Der er altid noget, der skal fikses, repareres eller ordnes på båden.

“Det er den bedste beslutning jeg har gjort i mit liv. Jeg tror umiddelbart at mange kunne få utrolig meget ud af det, hvis de gjorde noget lignende. Det behøver selvfølgelig ikke at være en båd, men at tage en chance med noget, som kan virke spontant og risikofyldt.” afslutter Casper Juhl Jørgensen.

Foto: Shanty ll
https://fairbillet.dk/t252/Kvindeaften%20med%20Raz%20fra%20RAZspa
Foredrag med skønhedsguruen Raz fra RAZspa, der lige nu også er aktuel i Beauty Bosserne.