Den Middelfart-baserede virksomhed AmiNIC har sikret sig en vigtig kilde til nytænkning og udvikling af deres produkt. De har nemlig, gennem et EU-program, sikret sig muligheden for at tilknytte en udenlandsk Ph.d.-medarbejder. Dette er et resultat af et tæt samarbejde med Det Syddanske EU-kontor.

Med den såkaldte “supernæse” har AmiNIC, der har deres hovedsæde i Middelfart, udviklet en sensor der kan måle friskheden i kød og fisk. Med den ultra-følsomme sensor kan man nu bedre estimere holdbarhedsdatoen for kød – og det er et vigtigt skridt i kampen for at bekæmpe madspild.

I deres udvikling har de nu fået en hjælpende hånd udefra. Gennem et EU-projekt har de fået tildelt midler, der har gjort det muligt at tilkoble brasilianske Tatiana Marcondes, der siden september har været en fast del af AmiNIC. Hun en Ph.d. i Microelectronics fra Federal University of Rio Grande do Sul samt erfaring med netop karakteriseringsudstyr, elektronmikroskoper og halvledermaterialer. Det er alt sammen kompetencer, der gør hende særligt velegnet til den næste opgave for AmiNIC, der handler om at øge sensitiviteten i sensoren.

”Vi laver et apparat, der kan måle friskhed og holdbarhed i kød og fisk, og der indgår en lille sensorenhed – en microcantilever. Den er lavet af halvledermateriale i forskellige lag og produceres i renrum, som de blandt andet har på Syddansk Universitet i Sønderborg”, fortæller Jeanette Hvam, CEO i AmiNIC om teknologien bag ”supernæsen” til Det Syddanske EU-kontor.

”Vi havde brug for, at der var nogen, der gik ind og fandt ud af, hvordan vi let kunne lave den bedste cantilever, for indtil nu har vi været fuldstændig afhængige af eksterne samarbejdspartnere. Uden EU-støtte ville vi ikke kunne rykke arbejdet inhouse, og det betyder virkelig meget for vores økonomi og overlevelse”, fortsætter hun.

På vejen mod EU-midlerne har AmiNIC fået råd og sparring hos Det Syddanske EU-kontor, der arbejder med netop projektstøtte og udviklingsstrategier indenfor blandt andet uddannelse.

Læs også:

Først har AmiNIC henvendt sig til Erhvervshus Sydjylland, der har henvist dem til Det Syddanske EU-Kontor, hvor de har modtaget råd og sparring til udarbejdelsen af EU-Ansøgningen. Allan Clausen fra Erhvervshus Sydjylland er glad for, at syddanske virksomheder har succes med at søge EU-midler. Han ser det som et tegn på at samarbejdet mellem Det Syddanske EU-Kontor og Erhvervshuset er effektivt.

”Vi henviser meget gerne virksomheder med et internationalt sigte til Det Syddanske EU-Kontor. De er altid imødekommende overfor de muligheder, vi sender i deres retning, og vi sætter stor pris på det gensidige samarbejde,” siger Allan Clausen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer