Udvidede åbningstider, oplevelsespakker, rappelling og musik i gågaden er blot nogle af de mange initiativer og aktiviteter, som foreninger, erhvervsliv og kommune præsenterer i forbindelse med Middelfart Sommerby 2020.

Da corona-krisen ramte, lukkede butikker, attraktioner, restaurationer og hoteller ned. Nu åbner det hele op igen. Og Middelfart Kommune er ingen undtagelse. Tværtimod er foreninger, erhvervsliv og kommune klar til at tage næste skridt for at skubbe byens handelsliv, spisesteder, attraktioner og overnatningssteder ud på den anden side.

Med ambitionen om, at Middelfart kan indtage pladsen som sommerby nr. 1 i Syddanmark – til glæde for borgere, medarbejdere, turister og handlende – vil byen sommeren igennem summe af liv med udvidede åbningstider i butikkerne, på Kulturøen og på rådhuset, og der vil være masser af aktiviteter som rappelling på p-huset og musik i gågaden hver weekend. Der vil også være oplevelsespakker med alt fra museer, naturoplevelser, shoppe og restaurantoplevelser.

“Et stærkt samspil mellem kommune, foreninger og erhvervsliv i Middelfart har betydet, at byen er kommet godt igennem de første måneder af corona-krisen. Nu er vi klar til at vise, at Middelfart også evner at samle borgere og turister til en by fyldt med liv og oplevelser,” siger Middelfart Kommunes borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen.

Trækker folk til byen

De udvidede åbningstider vil være til stor glæde for såvel turister som byens borgere og virksomhedernes medarbejdere. Men det stiller også krav til butiksejerne.

“Det kan godt være lidt af en udfordring at holde åbent i så mange timer i løbet af ugen. Men alle bidrager på den måde, der fungerer bedst for dem,” siger formand for Middelfart Handel, Kjeld Johansen.

Hos VisitMiddelfart er der stor tilfredshed med, at Middelfart nu får endnu mere at tilbyde turisterne.

“Der bliver kamp om turister og besøgende i løbet af sommeren. Med Middelfart Sommerby kan vi tilbyde dem noget, alle de andre ikke har,” siger formand Vibeke Stentoft.

Formand for Middelfart Erhvervsråd, Kim Svaneborg Pedersen, glæder sig over ambitionerne omkring Middelfart Sommerby 2020. Det vil få betydning på den lange bane, siger han.

“Hvis virksomhederne i Middelfart Kommune skal kunne tiltrække og holde på dygtige medarbejdere, så kræver det en aktiv og attraktiv by.”

Leave a Reply