Beboerne i Båring kan nu se frem til ny boligbebyggelse. Byrådet i Middelfart Kommune vil fremme udvikling og bosætning og har derfor opkøbt den 69.130 m2 store grund Middelfartvej 76. Den eksisterende bebyggelse rives ned, og det giver plads til nye boliger.

I Båring har der længe været et ønske om at gøre noget ved grunden Middelfartvej 76, som hidtil har været i privateje. Flere borgere i området har udtrykt ønske om dels selv at ville bygge på ejendommen, mens de også har opfordret kommunen til at udvikle området efter lokalplanmulighederne. Den opfordring har byrådet taget til sig, og Middelfart Kommune har nu opkøbt den 69.130 m2 store grund på Middelfartvej.

Det betyder, at Båring nu kan se frem til flere boliger. Grunden er nemlig lokalplanlagt med lokalplan 108, som giver mulighed for boligbyggeri både i form for eksempel parcelhuse og rækkehuse. Der er derfor masser af muligheder for grunden, og købet glæder borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd.

En attraktiv placering
– Det handler om at skabe udvikling i området. Det er en meget attraktiv grund, som ligger tæt på skole, indkøbsmuligheder og fritidsaktiviteter, og så er den relativt tæt på motorvejen. Båring er et af de steder i kommunen med størst befolkningstilvækst, og det vil vi gerne understøtte. Der er et stort lokalt fællesskab i Båring, og nu bliver der plads til endnu flere, som vil være en del af det fællesskab, siger Johannes Lundsfryd.

Oven i de nye udstykninger af byggegrunde i Båring giver grunden på Middelfartvej 76 Båring endnu flere muligheder for at tiltrække nye borgere. Præcist hvilken type boliger, der kommer på grunden, er dog ikke besluttet endnu.

Ejendommen var udbudt til en pris på 7,5 millioner kroner, men efter forhandlingerne endte købsprisen på 4,5 millioner kroner. Det svarer til en pris på cirka 65 kroner pr. m2.