Samtlige partier i Middelfart Byråd har indgået en politisk aftale om at fremrykke anlægsprojekter og nye initiativer for i alt 64,3 millioner kroner.

Investeringsplanen blev formelt godkendt på tirsdagens økonomiudvalgsmøde og indeholder en lang række projekter, der fremmer vækst, attraktivitet, effektiv drift og grøn omstilling i Middelfart Kommune.

Projekterne omfatter blandt andet byfornyelse, byudvikling, energirenovering, energibesparelsesprojekter, vedligehold af bygninger og etablering af bæredygtige bofællesskaber.

Investeringerne er dermed i tråd med byrådets generelle strategier om at fremme klima, fællesskab, velfærd og være et attraktivt sted at bo.

– De attraktive lånevilkår og sløjfningen af kommunernes anlægsloft gør, at vi i år kan komme i gang med en lang række projekter, som på én gang giver et boost til erhvervslivet og beskæftigelsen i kommunen, men som samtidig giver varige, gavnlige effekter for kommunen som fællesskab, siger borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen (S).

Investeringsplanen indeholder både helt nye tiltag, men også budgetterede projekter, der så vidt muligt fremrykkes fra overslagsårene 2021-2024 til i år.

Investeringsplanen på 64,3 millioner kroner skal ses i relation til et eksisterende anlægsbudget for 2020, der i forvejen lød på 80 millioner kroner. Det bringer det samlede investeringstryk i 2020 op på 144 millioner kroner i Middelfart Kommune.

– Dansk økonomi er udfordret af coronakrisen. Investeringsplanen er Middelfart Kommunes bidrag til at understøtte beskæftigelse og lokale arbejdspladser samtidig med, at vi bygger videre på vores vision for Middelfart Kommune som et godt og bæredygtigt sted at leve og bo, siger borgmester Johannes Lundsfryd Jensen.

Læs hele aftaleteksten og se listen over projekter her.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer