Århundreders stolte vævetraditioner danner base for gastronomiske oplevelser i Mette og Rainer Gassners madunivers, Ti Trin Ned. Da Michelin-restauranten slog dørene op til deres nye lokaler på havnefronten i Fredericia i 2019, var det med special­designede damaskduge fra Georg Jensen Damask på bordene. Det er nemlig ingen sag at forene tekstildesign og gastronomi, når man deler en fælles passion for håndværk, kvalitet og kompromisløs æstetik.

Når man træder ind i Ti Trin Neds smukke restaurant på Toldkammeret 9 i Fredericia, er det første, der møder én den slående havudsigt, som strækker sig så langt øjet rækker. Harmonien i interiøret balancerer mellem lyse træsorter, grønlige natursten og ikke mindst de hvide damaskduge som restauranten har fået specialdesignet og -vævet med deres eget personlige mønster. Dugenes design understreger det nordisk-inspirerede udtryk og danner en elegant baggrund for årstidernes skiftende serveringer. Designet er helt i tråd med rummets indretning og skaber en naturlig kobling til restaurantens øvrige interiør. Faktisk omsætter den hvide dug et særligt mønster fra restaurantens stålpaneler i form af smukke, rene linjer, som også går igen i Ti Trin Neds øvrige designunivers.

Den hvide damaskdug daler ned over bordene og skaber en varm og nærværende stemning i restauranten. Vi har fået flere henvendelser fra gæster, som er interesserede i at købe dugen. Det synes vi vidner om, at det ikke bare er et underlag, men et særskilt design, som bidrager til atmosfæren på sin egen særlige måde”, fortæller ejer og restaurantchef Mette Gassner.

Et gastronomisk eventyr

Historien om Ti Trin Ned startede i en kælder i Norgesgade centralt i Fredericia. Her lagde Mette og Rainer Gassner fundamentet for den anmelderroste restaurant, som siden 2001 har trukket gæster til fra nær og fjern. Samarbejdet med Georg Jensen Damask begyndte allerede i 2010 med den organiske damaskdug Metamorphology designet af Lone Løvschal, og senere har et klassisk Nanna Ditzel-design også prydet restaurantens borde. De to tidligere design har haft vidt forskellige udtryk, som har understøttet skiftende perioder i restauranten. Fælles for dem begge er dog, at de har haft kvalitetsudtrykket, renheden og det klassiske i fokus. Det nye damaskdesign er, sammen med blandt andet The Chair fra PP Møbler og lamperne fra CATELLANI & SMITH, med til at skabe et link til Ti Trin Neds tidligere lokaler i Norgesgade. Og for Mette og Rainer har det netop været vigtigt at holde fast i historien, som har bragt dem og restauranten til det niveau, de er på i dag.

Vi har arbejdet meget med ’noget nyt, noget gammelt, noget lånt – og noget grønt’. Damaskdugene repræsenterer helt klart noget gammelt. Dugenes smukke overflade reflekterer det skiftende lysindfald fra restaurantens store vinduer. Og så skifter de udtryk over aftenen og repræsenterer for os både elegance og smukke, gammeldags værdier”, afslutter ejer og restaurantchef, Mette Gassner.

Hos Georg Jensen Damask vækker samarbejdet med Ti Trin Ned også stor begejstring. Ifølge VP Product Creation & Brand Management Christian Borch har arbejdet med de specialdesignede duge været en helt særlig opgave:

Damaskdugene er designet ud fra devisen om, at de fysiske rammer spiller en vigtig rolle for den fuldendte madoplevelse. Derfor har vi bestræbt os på at skabe en damaskdug, der matcher restaurantens særlige sjæl og æstetiske univers. Vi er stolte over at være en del af Ti Trin Neds spændende madrejse, og vi glæder os til at følge dem på deres eventyr mod nye gastronomiske højder”, afslutter han.

Restauranten blev d. 15. marts, grundet corona-situationen i Danmark, sat på pause, men fra onsdag d. 20. maj er det igen muligt at nyde en Michelinværdig madoplevelse i de skønne omgivelser på Toldkammeret i Fredericia.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer