Erhvervsdrivende og chefoptiker, Michael Biegala, flyttede og åbnede sin butik, Louis Nielsen i Fredericia fra Gothersgade til Danmarksgade for halvandet år siden. Corona hærgede Danmark og efterlod tomme gågader og tomme butikker. Men på trods af den svære start, oplever Michael stor succes i den nye butik

Indehaver og chefoptiker, Michael Biegala, har det store smil på. For halvandet år siden flyttede han sin Louis Nielsen i Fredericia fra Gothersgade 3 til Danmarksgade 18, og smilet er stort, fordi kunderne virkelig har taget godt imod den nye butik.

– Vi har grund til smil, for vi ser flere kunder end nogensinde før, og samtidig er vi selv virkelig glade for vores nye butik, hvor vi kan udføre vores optiske arbejde endnu bedre end før, fortæller Michael Biegala.

Det er historien om en nedtur, der blev vendt til en succes. Dagen før Michael Biegala skulle flytte i marts 2020, meddelte statsminister, Mette Frederiksen, nemlig at en stor del af Danmark lukkede ned, og det satte en stopper for Michael og kollegernes stort planlagte åbningsfest.

Fem dage efter åbningen, lukkede butikken helt ned, og Michael og kollegerne kunne ikke byde kunder velkommen i deres nye og fine butik.

Får nye kunder hver uge

Godt en måned efter fik butikken dog lov til at åbne igen, og trods restriktioner, mundbind og skærpede hygiejnekrav har kunderne og byen bakket flot op om Michaels nye butik i Danmarksgade 18.

– Vi er tilbage til noget, der minder om normalen nu før Corona, men vi passer stadig ekstra godt på hinanden og på kunderne, fortæller Michael Biegala.

Han oplever en opbakning fra byen og et stigende antal kunder, som han ikke har oplevet før. Derfor er smilet stort her halvandet år efter den svære åbning.

– Vi flyttede til Danmarksgade for at få mere plads, så vi kunne byde flere kunder velkommen. Og jeg kan bare konstatere, at de nye kunder kommer nu i stor stil. Det er virkelig dejligt at mærke, fortæller han.

Han oplever at få nye kunder hver uge, som han ikke har set i butikken før, og det varmer optikerens hjerte.

– Det er en stor fornøjelse, at kunderne kommer ind til os for første gang, og de fortæller enstemmigt efter deres besøg, at de helt sikkert kommer igen, fortæller Michael Biegala.

– Fordi butikken har oplevet så stor kundetilgang søger Michael en ny kollega i form af en salgslev som kan supplere de otte ansatte i butikken.

De lokale forretninger er guld værd

At den lokale handel er vigtigere end nogensinde, fik Michael bekræftet under Corona, hvor mange erhvervsdrivende havde det svært. Derfor er han ekstra glad for, at Fredericia igen har fået gang i hjulene, og at kunderne bakker op lokalt.

– Det er altafgørende for os, at kunderne fortsætter med at besøg os hernede i vores lokale butikker. Og at vi så mærker den opbakning, er rørende og dejligt, fortæller han og takker byen.

– Jeg vil gerne sende en stor tak for den store opbakning. Vi ses i Danmarksgade, slutter han og smiler.

Inviterer indenfor til et godt tilbud

I Danmarksgade 18 tilbyder han og kollegerne på et godt tilbud på glas fra uge 33. Når du køber briller fra 795 kr. kan du nemlig få gratis standard flerstyrkeglas eller lette og tynde glas med i handlen.

– Vi håber at se både nye og eksisterende kunder til et godt tilbud. Samtidig viser vi også gerne rundt i vores flotte butik, fortæller Michael Biegala.

Værd at vide

– Louis Nielsen i Fredericia flyttede sidste år fra Gothersgade 3 til Danmarksgade 18.

– Her har butikken fået 80 kvadratmeter mere. Fra 100 kvadratmeter i Gothersgade til 180 kvadratmeter i Danmarksgade.

– Udover de flere kvadratmeter har butikken fået et helt nyt design og er blevet indrettet, så den er handicapvenlig.