Michael H. Munch, der er sognepræst i Bredstrup-Pjedsted sogn, vil fremover have kontortid på Sundhedshuset. Fredericia AVISEN har i den forbindelse talt med præsten, der sætter ord på hvad hans rolle på Sundhedshuset bliver.

I fredags blev der underskevet en samarbejdsaftale mellem Fredericia Kommune og Fredericia Provsti, og i den forbindelse er der nu blevet indsat en præst. Sundhedshuset.

Præsten er Michael H. Munch, som Fredericia AVISEN har talt med om det nye tiltag.

“Det bliver spændende at blive en del af. Det er altid interessant, når en 1000 år gammel institution skal til noget nyt, og det glæder jeg mig til at være en del af,” siger han.

Hvordan adskiller dit daglige arbejde som sognepræst sig fra det på Sundhedshuset?

“Det er et godt spørgsmål, da jeg først starter nu her, men mange af de samtaler, som jeg i forvejen har med mennesker tror jeg, at jeg vil møde i mere koncenteret grad, hvor jeg taler med folk. Dem jeg primært taler med nu er mine egne sognebørn, men nu bliver det flere, der potentielt kan gå til mig,” siger Michael.

Hvad tror du Sundhedshuset skal med en præst?

“Det er vigtigt at understrege, at Sundhedshuset ikke skal have en der forskønner Kristendommen. Sundhedshuset er som et sted, hvor mange foreninger og organisationer har base for at give et samlet tilbud til borgerne. Selvom Folkekirken er spredt lidt ud i de lokale kirker, er det en af de organisationer, der laver mest socialt arbejde i Danmark,” siger fortæller Michael.

Michael har faste kontortider i Sundhedshuset, hvor man både kan booke tider og komme akut, hvis man har behov for det.

https://www.facebook.com/menyfredericia/