Fredag havde Fredericia Kunstforening fernisering med keramikeren og kunstneren Michael Geertsen, der har udstillet på nogle af verdens bedste steder. Hans kunst fremstod både originalt og levende, og udstillingen placerer hans værker i lyse og levende rammer der kan besøges de næste 3 uger.

Michael Geertsen er født i 1966 og fik i 1984-1988 en oplæring hos en keramiker. Han kom i 1988-1993 på Den Danske Design skole i København, og har herefter skabt sig selv et navn med sine værker. Det fremhæves at han er meget udtryksfuld og at en stor del af hans stil er en udfordring til keramikken og formerne.

Skulpturer med unikke farver (Foto: AVISEN)

Til daglig bor Geertsen på Bornholm, hvor han også arbejder på sine kreationer. Designet i hans arbejde gav de besøgende meget at se på, og hvis man er interesseret i noget specielt, så er det netop hvad udstillingen kan tilbyde. Listen over steder hvor han har udstillet er imponerende. Eksempelvis Smithsonian Design Museum (New York), Metropolitan Museum of Art (New York), Museum of Arts and Design (New York), Victoria and Albert Museum (London) og nu også hos Fredericia Kunstforening.

Velbesøgt fernisering i Fredericia Kunstforening (Foto: AVISEN)

Michael Geertsen glædede sig meget til at udstille i Fredericia. Også formanden for foreningen Poul B. Jakobsen var stolt at kunne udstille Geertsens værker, og vi mødte dem begge under forberedelserne i løbet af ugen: I bygningen der også huser Den Kreative Skole får kunsten lov til at udfolde sig, men der er også ofte stress på når udstillingerne skal op. Det handler naturligvis om at passe godt på værkerne, men også om at skabe en smuk udstilling til de besøgende.

Inspiration i verdensklasse (Foto: AVISEN)

En ting man straks bemærker ved den aktuelle udstilling er farverne. Det er meget glansfuldt. Derfor også en fantastisk opgave at tage billeder af, som man kan bemærke i denne reportage. Mange kunstinteresserede kunne nok ønske sig at have en af Geertsens skulpturer stående. Geertsen forklarede, at han havde taget mange af hans udvalgte ting med, men også nogle af hans tegninger hvilket er lidt usædvanligt.

Farverigt og mange formeer (Foto: AVISEN)

På ferniseringen havde de besøgende mulighed for at snakke med Geertsen, der engagerede sig i de fremmødte. Der var mange interesserede, og spørgsmålene handlede om alt fra metoder til udtryk.

Udstillingen kan ses i perioden 11. september til og med den 4. oktober. Åbningstiderne er: Tirsdag-fredag kl. 14-17, lørdag kl. 11-17, søndag kl. 14-17.

Michael Geertsen snakker med publikum (Foto: AVISEN)
Stilfuldt (Foto: AVISEN)
Udsyn (Foto: AVISEN)
Mange nysgerrige blikke (Foto: AVISEN)