En ny konfirmationssæson er på trapperne. Med til en konfirmation hører indkøb af tøj. Pigerne i hvide kjoler, der kan tage timer at finde, men er det i virkeligheden sværere at være dreng? Hos MIAMI Tøjeksperten giver de fire bud på lækre styles, der kan få enhver til at komme i tvivl.

Lige midt i frokosten træder Fredericia AVISEN ind i butikken, der som altid summer af liv. Vi havde aftalt med Daniel, at vi skulle høre lidt om deres bud på tøj til årets konfirmander, men det ville han ikke selv sige noget om. “Jeg synes du skal have fat i drengene, de har gjort sig umage med at finde de helt rigtige sæt”, siger han. 

Når Daniel siger ‘drengene’ er der tale om Mathias og Fup, der til dagligt hjælper kunderne i alt fra jakkesæt til sneaks og fede jeans. Det er de to unge herrer der har fået æren af at sammensætte årets bud på konfirmationstøjet – selvom der altid er plads til sin helt egen stil hos MIAMI Tøjeksperten, slår de fast.

Den første mulighed de viser frem bliver karakteriseret som fuld habit med vest. Det er det outfit man kan se på ovenstående billede. Det ser klassisk ud, men med et par lækre stretch jeans til. Klassisk pænt, uden af være et jakkesæt. “Det er til den konfirmand der er meget bevist om hvad han gerne vil have. En flot blazer og et par virkelig lækre jeans til”, siger Mathias.

Den anden mulighed minder om, men denne gang er man gået all-in. Der er tale om et klassisk mørkeblåt jakkesæt – og til dette sæt er der også en vest. “Vi oplever, at flere og flere gerne vil have en vest til. Jeg tror de har set deres far eller onkel have det på, og så har de set hvor fedt det ser ud”, forklarer Mathias.

“Butterfly er også det gennemgående. Der er ikke mange der vil have et slips, der er butterflyes der er mest gang i. Vi har både de simple og de mere spraglede. Så der er lidt til enhver smag”, siger Fup. “Det er lidt mere ungdommeligt”, supplerer Mathias.

De to næste sæt skiller sig ud, både fra de to første, men også fra moden dengang jeg blev konfirmeret. “Den moderne konfirmand”, lyder overskriften fra Fup.

Den første af de to er et par klassiske bukser, der ligesom det første sæt er med super stretch, så man ikke går på kompromis med behageligheden. Så er det et alternativ til blazeren. Det er en helt ny jakke vi har fået ind. I virkeligheden er det en overshirt, men den egner sig super godt som et alternativ til den lidt stive blazer. “Så har det den store fordel, at jakken sagtens kan bruges på andendagen også, den passer til mange outfits”, siger Mathias.

Dette sæt skiller sig også ud, fordi drengene har sat en mørkeblå striktrøje til. “Der er ikke mange der vælger den måde at gøre det på, men det ser super fedt ud”, fortæller drengene – og så er den god hvis det er køligt udenfor.

Den fjerde mulighed er i tråd med den moderne konfirmand. Konceptet er det samme, bortset fra striktrøjen og farverne – moderne, stilet og behageligt.

“Gud, det har da ikke fået sko på”, lyder det fra drengene. Men det er meget simpelt: Hvide sneaks. “Men man kan sagtens have andre sko på, det kan være det sidste twist”, siger Mathias.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer