Det er 18 måneder siden, at Ole Mortensen købte og overtog TØJeksperten i Fredericia, med sig tog han sit populære MIAMI-brand og i dag supplerer de to forretninger hinanden til perfektion. Stamkunderne er fulgt med, og nye kunder er kommet til.

Klokken er lidt over 10 og livet omkring Rådhuspladsen i Fredericia begynder at vågne. De morgenfriske har indtaget cafeerne i de omkringliggende gader, og fra pingvinerne reflekteres solens stråler mod butiksruderne, men det er stadig koldt.

MIAMI. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Gennem indgangen ved Rådhuspladsen går jeg forbi MIAMI-afdelingen, ser de mange nyheder, efterårs- og vinterkollektionen tager form. Ole Mortensen byder mig velkommen med et varmt smil, der omfavner kulden udenfor.

Vi har lavet en aftale med Ole for at høre nærmere om de første 18 måneder på den nye adresse, og ikke mindst kombinationen af MIAMI og TØJeksperten.

Maskinen her fortæller en historie. En god historie. Men man syer nu ikke butikken, dog har man et godt samarbejde med renseri, skomager og skrædder. MIAMI|TØJeksperten. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Vi har fået en fantastisk start i vores nye og væsentligt større rammer. Det kan næsten ikke siges anderledes, nu hvor du spørger. Vores stamkunder er fulgt med og nye er kommet til. Det vidner om en god opbakning, som vi er meget glade for, og naturligvis også stolte af,” indleder Ole og fortsætter:

“Vores varelager er samtidig blevet meget større, så vi kan næsten løse alle ønsker og behov. Vi er i dag et team af seks fuldtidsmedarbejdere, to fritidsmedarbejdere og en deltidsbogholder. Så der skal også sælges meget, men det går godt. Jeg tror også, at grunden til vores fremgang i de nye rammer, skyldes vores team. Vi er gode sammen, og selv i tider, hvor webhandel, showrooms og andet presser sig på, bliver vi belønnet for at være os, for vores udvalg og ikke mindst vores service. Lige præcis god service betaler sig altid.”

MIAMI|TØJeksperten. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Ole viser rundt, og man bemærker, at butikken har mange små inspirerende rum og finesser i sig. Der er tennisuniverset, fede brands, flotte bukser, kvalitetstrøjer, marineuldstrik og meget andet. Oles kolleger er ved at ekspedere kunder, og jeg vil høre mere til det med at mikse MIAMIs brands med TØJekspertens.

MIAMI|TØJeksperten. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Det har kun gjort det bedre for os, og jeg har i den grad bemærket, at kunderne fra “begge” butikker har fundet ud af, at der findes gode varer i begge sortimenter, så mange supplerer deres køb med nogle af de andre varer. En spændende nyhed, som er tilbage er CLIPPER. Fuldstændig lækker, behagelig og varm strik, som man tilmed kan vaske. Et dansk brand, som jeg forventer mig meget af i denne sæson. Herrestrik i klassisk elegance, der kan opgradere ethvert outfit.”

MIAMI|TØJeksperten. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Udover ClLIPPER, så er Benjamin ved at lave et område i butikken, så det bliver frisk og indbydende, også her er der nyheder på bøjlerne. Jeg falder over, at Kronstadt er kommet med nyheder, hvor fløjsskjorter og andet mode naturligvis skal tjekkes ud – og imens jeg tjekker bøjlerne ud, hjælper Ole en kunde med at finde lidt tøj til weekenden. Der er nok at se til for Ole og teamet, men jeg forstyrer lidt mere. Hvordan er det at drive butik i Fredericia lige nu?

MIAMI|TØJeksperten. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Jeg synes, at det er godt. Jeg synes, at det går godt i vores by, og der er mange arrangementer, som får fredericianerne i almindelighed til at komme herind, men i særdeleshed kan vi også mærke, at vores nabobyer og turisterne finder vej til vores gader,” siger Ole og slutter:

MIAMI|TØJeksperten. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Hvis man ser på et helt år, så tror jeg faktisk aldrig, at jeg har mærket så meget liv i Fredericia med så mange mennesker i gaderne, men det er klart, at det naturligvis stadigvæk kræver mange timer og hårdt arbejde at tjene penge i detailhandlen, derfor skal vi også være på, og give vores kunder den ekstraordinære service og oplevelse hver gang.

www.fcfredericia.dk