Fredericia AVISEN besøger Mette Skygge – en kvinde med masser af gode ideer, men alligevel ender hendes opgaver ofte i excel-ark. Bliv klogere på Fredericia Business Support og Mette Skygge Jensen.

Jeg møder Mette Skygge Jensen på Nørrebrogade 131 til en kop kaffe. Kaffen er næsten den obligatoriske indgangsvinkel til en netværkssamtale. Det var lidt en tilfældighed, at hun endte, hvor hun er i dag, da hun havde regnet med at skulle lave noget mere kreativt.

“Jeg startede tilbage i november 2013, fordi jeg kunne se, der manglede et firma som kunne hjælpe og have fokus på iværksættere. Det var primært, fordi min kæreste havde været i gang med sit firma i et år, hvor han løb panden mod muren. Der var SEO, bogholdere og andre firmaer, der ikke levede op til kravene”, siger Mette.

“Når jeg får en ny kunde, det kan være de henvender sig for at få lavet en webshop, men mange gange rådgiver jeg dem jo også i, hvordan de bogfører deres ting og opretholder økonomien i det. Hvordan de kan gøre det bedst muligt økonomisk og regnskabsmæssigt”, siger Mette.

Hun startede med SEO-optimeringer, Facebook og andre sociale medier, samt hjælp til opstart af hjemmesider og webshops. Hun sprang bare ud i det, men de erfaringer hun har fået undervejs, dem deler hun ud af til sin kunder. Hun havde erfaringer fra tidligere jobs, hvor egenskaber inden for salg, indløb og mødebooking kunne bruges, samt det at sætte ting i struktur.

Mette er glad for netværksmøder og har både fungeret som almindelig netværker og indpisker i bland andet Business Fredericias netværk.

“Jeg har aldrig brugt en krone på markedsføring af min virksomhed, det har været rent netværk og fra mund til mund anbefalinger. Mange af mine første kunder fik jeg gennem netværk på hjemmesiden, Amino og netværksgrupper på Facebook. Men jeg har også fået flere kunder gennem netværket hos Business Fredericia”, siger Mette.

Angående netværksmøder så fortæller Mette, at det er vigtigt ikke at tro man skal komme første gang og kaste om sig med slutsedler og visitkort.

“Man skal ligesom være lidt tålmodig og skabe sig nogle gode relationer, så skal salget nok komme. Det kan være at selve emnet ikke passer til en, men gør det for netværketsskyld, kig på deltagerlisten er der nogen, der er interessante at snakke med”

Mette er altid aktiv i sine netværks og ofte kommer hun også med gode gratis råd og lærer selv nye ting ved samværet med andre.

I dag har hendes fokus ændret sig, selvom hun havde svoret, at hun var færdig med tal, så fik et momsregnskab i mandens firma hende tilbage til tallene.

“Jeg havde tænkt, at jeg skulle ud og være kreativ, jeg skal ud og lave alt muligt end tal. Så nu laver Fredericia Business Support hovedsagligt bogføring, hjemmesider og hjælp til iværksættere”, siger Mette.

Find Fredericia Business Support her og tag endelig fat i Mette hvis du søger hendes hjælp.

https://www.fcfredericia.dk/