Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen gik i en DR-udsendelse til angreb på den fredericianske forsvarsadvokat Mette Grith Stage, da hun i går kaldte det en selvfølge, at Mette Grith Stage er modstander af et nyt forslag om at gøre det lovligt for vidner i bandesager at vidne anonymt. 

“Det er et udsagn, der kommer fra den forsvarsadvokat, der beskytter bandemedlemmerne, og som tjener styrtende med penge på at beskytte bandemedlemmer”, sagde Trine Bramsen i udsendelsen.

Mette Grith Stage har udtrykt sin bekymring over regeringens forslag om bedre beskyttelse af vidner med mulighed for flere anonyme vidneafklaringer. Det fik altså Trine Bramsen til at udtrykke sin eksplicitte kritik af forsvarsadvokaten.

“Jeg blev opmærksom på det, da en ven sendte et link til Informations avisleder. Her så jeg, hvad hun havde sagt, og da jeg hørte det selv, var jeg forbløffet og chokeret over det. Det er angreb mod mig og min integritet. Hun siger direkte, at jeg skovler penge ind på banderne og beskytter dem”, siger Mette Grith Stage til Fredericia Avisen.

“Når det er sagt, vil jeg sige, at jeg til gengæld er blevet utrolig glad og opløftet over at se, hvor mange der har bakket op omkring mig og forsvarsgeringen i dag, hvor politikere, også fra rød blok, samt medier har sagt, at hun har skudt helt forbi med kritikken. Hun står altså umiddelbart alene med det her”, siger Mette Grith Stage.

“Man kan godt have retspolitiske synspunkter, som forsvarsadvokat, uden at det er økonomisk motiveret. Jeg følger debatten med et smil nu. Nu handler det ikke om anonyme vidner længere, men om et personangreb mod en advokat”

“Jeg har faktisk bare sat fokus på retssikkerheden i Danmark. Hvis man ændrer den nuværende praksis til det regeringen forslog vil det være skidt, fordi det er et grundlæggende princip i en straffesag at vide, hvem der vidner imod en. Hvis vidnerne er anonyme, så ved man ikke, hvem der siger noget og forsvaren har ikke mulighed for at vide om det enkelte vidne har ufine motiver for at belaste ens klient. Det kan være et udestående fra tidligere i livet og så videre,” slutter Mette Grith Stage.

Se også:https://www.dr.dk/nyheder/indland/advokat-efter-personangreb-fra-trine-bramsen-jeg-er-maalloes