Hvornår skal Danmark genåbnes? Hvordan skal Danmark genåbnes? Hvad er strategien? Hvad er status? Det bliver vi måske klogere på i aften, når Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde i Spejlsalen kl.20.00

Fredericia AVISEN opdaterer live i tekst her fra 19.55.

“503 patienter er indlagt, 139 på intensiv. Det er en stabil udvikling. 187 er afgået ved døden. Det her er alvorligt. Men tallene for indlæggelser går den rigtige vej. Det er vigtigt i den forbindelse at huske på, at de tal vi ser i dag er resultatet af den ansvarlig vi udviste for tre til fire uger siden”, sagde Statsministeren og fortsatte:

“Det bliver måske lidt som at gå på line. Står vi stille undervejs kan vi falde, går vi for hurtigt kan det gå galt. Så vi må tage forsigtige skridt frem. Vi ved ikke hvornår vi igen har fast jord under fødderne”

“Regeringen vil begynde at åbne vuggestuer, børnehaver, fritidsordninger og skoleklasser for de mindste. Det gælder 0.-5. klasse”, sagde Statsministeren

“Mange offentligt ansatte arbejder hjemme. Det skal I blive ved med efter påske. En del private arbejder også hjemme. Det vil være en god idé fortsat at gøre det. Men vi vil i dialog med arbejdsmarkedet og erhvervslivet finde ud af hvordan man kan møde på arbejde – såfremt det er sundhedsfagligt forsvarligt”, fortsatte hun.

“Vi ved godt at små børn ikke kan holde så meget afstand som ældre. Derfor vil der gælde en række sundhedsfaglige regler når åbningen skal tilrettelægges. De skal være ude så meget det kan lade sig gøre. Indenfor skal mere afstand mellem børnene. Der skal gøres mere rent. Er man det mindste syg skal man blive hjemme. Rammerne skal være på plads før man kan åbne op. Præcis hvordan genåbningen er på den enkelte institution skal sundhedsmyndighederne og kommunerne finde ud af”, lød det fra Frederiksen.

Dette forlænges:

  • Max 10 personer samlet
  • Grænserne er lukket
  • Rejsevejledningerne til resten af verden
  • Alle elever fra 6-10. skal stadig gå i skole hjemmefra
  • Efterskoler og frie fagskoler gælder samme
  • Der bliver ingen afsluttende eksaminer i folkeskolen. Årskarakteren bliver gjort til prøvekarakteren
  • Ungdomsuddannelserne skal gå til eksamen, men på en anden og begrænset måde
  • De videregående uddannelser, kirker, biblioteker, foreningslivet og alt andet der er lukket vil fortsat være lukket

“Til alle jer der har arbejdet hårdt med at planlægge festivaller, markeder og andre store begivenheder hen over sommeren. Der har jeg en alvorlig melding. Forbuddet mod de store forsamlinger gælde til og med august”, lød det efterfølgende fra Frederiksen.

“Det aller vigtigste. Alt det jeg har sagt i dag findes kun papir. Det er kun en mulighed. For det er op til hver enkelt af os, om det der er sagt i dag skal blive til virkelighed. Der sker kun hvis alle passer godt på andre og på sig selv”, sagde hun.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer