Mette Blomsterberg besøger snart Fredericia, hun har arbejdet sig op som en af de mest kendte konditorer. Vi vil tage jer med på rejsen fra baglokalet til den helt store medietur, der har gjort Mette Blomsterberg til folkeeje.

Mette Jæger Blomsterberg blev født i Nordsjælland 20. juli i 1970, dengang tror jeg, at de færreste havde troet, at hun senere ville blive kendt på at bage. Mette havde sine teenageår i 80eres happy days, hvor individualister i alle mulige subkulturer tordnede frem på tv og magasiner. Om det er det hun har set i spejlkuglen er uvist, men hun arbejder sig i hvert tilfælde op som en pioner, indenfor det at være en individualist, der bager.

Mette kommer i lære som konditor i Kransekagehuset i København og hun får sit svendebrev i 1990. Det viser sig, at hun er meget dygtigere end gennemsnittet, da hun deltager ved konditor-vm i Lissabon i 1992. Hun hjembringer en flot 3. plads og der går ikke lang tid, før den unge konditor bliver chefkonditor på skydebanen, “Sølyst”, og fra 1995 forpagter af Ny Carlsberg Glyptotekets café.

Dengang er Mette Blomsterberg bare 25 år, hun er blevet udlært konditor og har vist sig som en af de bedste i verden. Men succesen fortsætter og da hun kommer på tv, skal hendes popularitet tage nye højder.

I 2010 kommer DR med en programserie som viser en anden side end den store faglighed. Mette hun har skærmtække og det at lave bagværk viser sig at være bæredygtigt helt indtil nutiden. I 2010 kommer der hele tre programserier, der hedder, Det Søde Liv.

Her ses Mette Blomsterberg fra 2010, hvor der laves kanelsnegle.

Mette besidder en evne til at både kunne være børnenes- og de bageglades ven, men hun kan også formidle det mere ædle og tekniske bagværk. I 2011 teamer hun op med smørkongen, James Price og laver først Kongerigets Kager som tager seerne med rundt i Danmark for at finde de bedste opskrifter, for derefter at slutte året med Price og Blomsterberg. Et af de store gimmicks var, at de skulle hjælpe hinanden med retterne.

Året efter giver Mette Blomsterberg alle andre madlavere af en hver kaliber baghjul, da programmet Den Store Bagedyst rammer danskerne lige i kagehjertet. Mette Blomsterberg er den hårde, men retfærdige dommer, som med den ene hånd sender deltagere hjem og med den anden skaber fremtidens stjerner som kan bryste sig i rampelyset, til næste sæson starter.

Hendes popularitet er støt stigende gennem programmerne om den store bagedyst og i 2013 får hendes kendisfactor endnu et stort hak opad, da hun forlader sine vante omgivelser og springer ud som danser. Hun er dog ikke en dygtig nok danser til at vinde og af mærkelige årsager er det umuligt at finde et klip fra hendes deltagelse.

Hun har sideløbende med den kommercielle tv-karriere, udgivet bøger og skabt sin egen forretning både på sine evner som konditor, forretningskvinde og kendis. Hun stopper på Den Store Bagedyst i 2014 og har efterladt et stort indtryk og har i den grad været med til at sætte bagværk og finesse på det danske kagekort. Programmet har i den grad været fanebærer for reality shows hvor danskere skal dyste om faglighed. I sidste udgave af kagedysten i 2018 havde vi to lokale deltager da Marianne Bjerring Hansen og Peter Wullf Nørholm begge tryllede i tv.

Mette Blomsterberg optrådte senere i programmet, Sukkertoppen på TV2 i 2017, og hun har stadig samme gennemslagskraft, som nu, hvor mange følger hende i Go’Morgen Danmark.

Du kan opleve hende, når hun gæster Fredericia torsdag aften klokken 19.00 i ADP lounge i Fredericia Idrætscenter.

Hvis du vil møde Mette Blomsterberg og hendes spændende fortællinger, så køb din billet her.

https://www.facebook.com/menyfredericia/